Goossens Velp zadelmeting ID Match Selle Italia fietszadel
Goossens Velp zadelmeting ID Match Selle Italia zadels
services

Zadelmeting

Op zoek naar een meer ideaal zadel? Goossens Velp kan jou hierbij helpen door het verrichten van een zadelmeting middels het zadelmeetsysteem van Selle Italia genaamd "ID Match"!

Selle Italia idmatch

ID Match

In samenwerking met dr. Luca Bartoli heeft Selle Italia na jarenlang intensief onderzoek een revolutionair meetsysteem ontwikkeld om jou te helpen met het vinden van het meest ideale zadel. Goossens Velp is een geautoriseerd Selle Italia ID Match Center waar je zo'n meting kunt laten uitvoeren om vast te stellen welk type zadel voor jou het meest geschikt is. Deze zadelmeting voeren wij overigens gratis uit.

Een ID Match meting werkt als volgt.

Met behulp van het Smart Caliper meetsysteem worden de volgende gegevens verkregen:

1. De breedte van jouw bekken;

2. De omtrek van jouw bovenbeen;

3. De flexibiliteit van jouw bekken.

De verhouding tussen de breedte en de flexibiliteit van het bekken is noodzakelijk om de afstand tussen de zitbeenderen te berekenen. Bovenstaande gegevens worden door de software verwerkt en omgezet in een advies dat een bepaalde categorie zadels aanwijst.

De categorieën zijn als volgt opgedeeld:

Er zijn twee hoofdcategorieën, S en L. Categorie S is voor rijders met een kleine afstand tussen de zitbeenderen, categorie L voor rijders met een grotere afstand. Deze hoofdcategorieën zijn weer onderverdeeld in de subcategorieën S1, S2, S3, L1, L2 en L3. De cijfers 1, 2 en 3 staan respectievelijk voor een dicht zadel, een zadel met een kleine uitsparing ("flow") en een zadel met een grotere uitsparing ("max flow").

Afhankelijk van de flexibiliteit van het bekken kan een bepaald advies binnen deze subcategorie worden gegeven. Hoe hoger de flexibiliteit, hoe meer druk er wordt uitgeoefend op het zitgedeelte. Hierbij kan een zadel met een uitsparing uitkomst bieden. De cijfers 1, 2 en 3 staan dus ook voor respectievelijk lage, gemiddelde en hoge flexibiliteit van het bekken. Bij bijvoorbeeld een relatief grote afstand tussen de zitbeenderen en een lage flexibiliteit adviseert ID Match een L1 zadel, bijvoorbeeld een Selle Italia Flite zadel.

In onze fietsenwinkel hebben wij van elke categorie wel een Selle Italia zadel op voorraad, vaak in de kleuren zwart en wit. Tevens zadels speciaal voor de dames. Wij bieden ons voorradige assortiment voordeliger aan dan de adviesprijs.

Naast het zadelmeetsysteem ID Match hebben wij ook diverse testzadels van (onder andere) Selle Italia beschikbaar; je kunt uit elke subcategorie een zadel testen vooraf aan de aanschaf.

Wil jij graag een ID Match Selle Italia zadelmeting bij Goossens Velp laten uitvoeren? Kom naar onze fietsenwinkel en laat je opmeten!