Test fietszadels Fizik
services

Testen van fietszadels

Voor velen wellicht zeer herkenbaar; zadelpijn. Naast het dragen van een goed passende fietsbroek met een comfortabel zeem draagt ook een voor jou meer ideaal zadel bij aan jouw fietsplezier. Bij Goossens Velp kun je terecht voor het testen van fietszadels; wij hebben in onze fietsenwinkel diverse testzadels van de merken Selle Italie, Fizik, SQLab en Selle SMP. Wij rekenen € 20,- voor het testen van onze zadels. Hiervoor kun je meerdere fietszadels testen. Dit bedrag ontvang je weer van ons retour als je een zadel in onze fietsenwinkel aanschaft, ook als het zadel is afgeprijsd. Het betreft dus géén borg. Mocht je uiteindelijk geen geschikt zadel kunnen vinden dan ontvang je de betaalde 20 euro retour in de vorm van een tegoedbon. Wij hanteren een testtermijn van circa 2 weken per zadel.

 

Selle Italia

Selle Italia heeft het zadelmeetsysteem ID Match ontwikkeld om vast te stellen welk type zadel voor jou het meest geschikt is. Onder andere de flexibiliteit en de breedte van jouw bekken bepalen in welke  subcategorie (S1, S2, S3, L1, L2 en L3) jij jouw meest ideale zadel kunt vinden.  Goossens Velp heeft van elke subcategorie een aantal Selle Italia testzadels, zodat je deze kunt testen alvorens deze bij ons aan te schaffen. 

 

'Vind het beest in jou!' Fizik hanteert het zogenaamde 'Spine concept';  onder andere de flexibiliteit van je wervelkolom bepaalt  welk type beest jij bent en daarmee in welke categorie Fizik zadels je jouw ideale zadel kunt vinden. Ben je heel flexibel dan val je onder de 'Snake' categorie; deze zadels zijn plat en smal. Ben je echter redelijk flexibel dan kom je uit op de categorie 'Chameleon' zadels, welke plat en breed zijn.  De categorie 'Bulls' is voor de meer stijve fietsers; deze zadels zijn breed en gewelfd. Goossens Velp heeft van elke categorie een aantal Fizik testzadels, zodat je deze kunt testen alvorens deze bij ons aan te schaffen. 

 

'Designed on your body!'.  SMP4BIKE zadels van Selle SMP zijn unieke producten vanwege de ergonomische vormgeving. Deze zadels zijn het resultaat van grondige studies naar lichaam-zadel interacties van de fietser tijdens alle fases van het fietstraject. De volgende gemeenschappelijke en exclusieve eigenschappen van Selle SMP SMP4Bike zadels kenmerken alle modellen:

  • de typische 'snavel'-vorm van de neus van het SMP zadel, ter voorkoming van het samendrukken van de genitaliën en biedt steun zodat meer kracht op de pedalen gezet kan worden;

  • het grote middenkanaal (opening in het SMP zadel) dat afknelling van de geslachtsorganen voorkomt;

  • de uitsparing aan de achterkant van het zadel ter bescherming van het stuitbeen tegen kneuzingen en stoten op oneffen terrein;

  • de lengte van de zadelbrug dat zorgt voor maximum afstelling van het zadel waardoor iedere fietser de juiste positie kan vinden, waarbij het gewicht van de fietser wordt verdeeld tussen het zitvlak en het onderste gedeelte van het bekken.

De verschillen tussen de modellen zitten in de vulling (van hard tot zacht), de breedte en de lengte. Diverse persoonlijke factoren en het type fietssport dat je beoefent bepalen welk SMP zadel je het beste kunt kiezen. Wij adviseren je om onze fietswinkel te bezoeken en je daar verder te laten informeren. Goossens Velp beschikt over een aantal Selle SMP testzadels in verschillende uitvoeringen, zodat je deze kunt testen alvorens deze bij ons aan te schaffen.  

Ben jij op zoek naar een voor jou meer ideaal zadel en wil je fietszadels testen? Kom dan naar Goossens fietsenwinkel Velp voor meer informatie en probeer het uitgebreide assortiment testzadels uit!