Crank Stages Power Meter demo test
Crank Stages Power Meter demo test
services

Vermogensmeter testen

Op zoek naar een relatief goedkope, kleine, lichtgewicht en makkelijk te monteren vermogensmeter? Het Amerikaanse merk Stages heeft een powermeter ontwikkeld die in de linkercrankarm (nietaandrijfzijde) wordt gemonteerd. De unit in de crankarm stuurt draadloos de gegevens via ANT+ of Bluetooth 4.0 naar een willekeurige headunit, zoals een Garmin Edge 810. Stages meet het vermogen met behulp van rekstrookjes; deze geven bij vervorming een grotere of lagere weerstand. Met die vervorming en daarmee het verschil in weerstand wordt de kracht gemeten die je uitoefent met een nauwkeurigheid van circa 2%. Het totaal geleverde vermogen wordt berekend door het gemeten vermogen van  het linkerbeen te verdubbelen. Voor het overgrote deel van de fietsers is het verschil klein tussen het getrapte vermogen van het linker- en rechterbeen. Naast het vermogen meet de Stages powermeter ook de cadans middels sensoren in de unit zelf.

Onder meer Team Sky, een Britse World Tour wielerploeg, maakt gebruik van de Stages Powermeter. De winnaar van de Tour de France 2015, Chris Froome, en Wout Poels zijn renners die onder andere deel uit maken van deze ploeg. 

Bij Goossens Velp kun je een Stages Dura-Ace 7900 (175 mm) vermogensmeter bekijken en op afspraak testen. Deze powermeter is ook te monteren op andere Shimano race cranksets zoals Shimano 5700, Ultegra 6700/6800en Dura-Ace 9000. Wij rekenen € 20,- voor het testen; dit bedrag ontvang je echter retour bij aanschaf van een vermogensmeter in onze fietswinkel. Tevens vragen wij een borg van € 50,-. Wil je meer informatie of heb je interesse in het testen van de Stages vermogensmeter? Bezoek dan onze fietsenwinkel, of laat hier je gegevens achter waarna wij zo spoedig mogelijk contact met jou opnemen.

In de wintermaanden zal ons testmodel van de Stages Powermeter gemonteerd zijn op een testfiets op de Tacx trainer testopstelling, zodat je (gratis en zonder afspraak) deze vermogensmeter in de winkel van Goossens Velp kunt testen.