Crankstel met ovale Rotor kettingbladen testen
services

Ovale Rotor kettingbladen testen

Meer vermogen uit je inspanning halen? De ovale Rotor kettingbladen zorgen voor een betere krachtverdeling tijdens de pedaalslag. Met een Rotor Q-ring heb je de grootste tandwieldoorsnede op het punt dat je het meeste kracht kunt zetten en onderin , op het 'dode punt',  heb je de kleinste doorsnede.  Door deze vormgeving wordt de tijd in de krachtoverbrengingsfase verlengd en fiets je soepeler door de kritieke 'dode punten'. Hierdoor kan je sneller accelereren en een nog rondere pedaalslag krijgen. Je maakt namelijk gebruik van een bredere groep spieren. De spieren worden met de Rotor Q-rings ook beter en constanter getraind. Het fietsen met Rotor ovale tandwielen mag je dan ook niet te snel opgeven. Je krijgt een andere manier van trappen; geef die andere spieren de kans getraind te worden. Bij Goossens Velp hebben wij een test racefiets afgemonteerd met ovale Rotor kettingbladen zodat jij het fietsen met Rotor Q-rings zelf (gratis) kunt ervaren. Wil je meer informatie of heb je interesse in een testrit? Bezoek dan onze fietsenwinkel, of laat hier je gegevens achter waarna wij zo spoedig mogelijk contact met jou opnemen.

In de wintermaanden wordt de betreffende testfiets op onze Tacx trainer testopstelling gebruikt, zodat je de Rotor Q-rings in de winkel van Goossens Velp kunt testen.

Rotor

Een groot deel van het Goossens Velp team is ervaren Rotor rijder; de eigen fietsen zijn vrijwel allemaal voorzien van de ovale Rotor kettingbladen.  Wij adviseren je dan ook graag uit eigen ervaring bij het testen of aanschaffen van de Rotor Q-rings!