Logo ENRA Fietsverzekeringen
Logo Cyclopolis fietsverzekering
services

Fiets verzekeren 

ENRA fietsverzekering

Zo lang mogelijk én onbezorgd genieten van je nieuwe (of tweedehands) fiets? Diefstal is helaas niet geheel tegen te gaan maar je kunt je hierop wel goed voorbereiden door een fietsverzekering af te sluiten. Wij werken al jaren naar volle tevredenheid samen met verzekeringsmaatschappij ENRA Verzekeringen.

 

Met de fietsverzekering van ENRA verzeker je je van 1 of meerdere jaren van onbezorgd fietsplezier. Je kiest zelf wat je verzekert en tegen welke prijs. De premie wordt o.a. bepaald door het type fiets (e-bike of niet), de postcode van jouw woonadres, de waarde van je fiets en welk type fietsverzekering je kiest. Een vereiste voor het afsluiten van een fietsverzekering bij ENRA is een ART-goedgekeurd (vast) slot met minimaal twee sterren. Je kunt de ENRA fietsverzekering bij ons in de fietswinkel afsluiten. Bijvoorbeeld op het moment van aankoop van jouw nieuwe (of gebruikte) fiets of op een later moment in onze winkel. 

Wil je meer informatie over ENRA Fietsverzekeringen of een fietsverzekering afsluiten? Kom dan naar onze fietsenwinkel in Velp! Wij helpen jou graag verder!

Racefiets of mountainbike verzekeren?

Op een racefiets of mountainbike zit normaliter geen slot gemonteerd. Wil je deze  - vaak kostbare fiets - toch verzekeren? Ook dat is mogelijk! Speciaal voor wielrenners en mountainbikers is de Cyclopolis ontwikkeld. Cyclopolis is een complete schadeverzekering met de mogelijkheid om meerdere fietsen op één polis te verzekeren. Jouw racefiets, mountainbike, cyclocross- en/of baanfiets is op basis van nieuwwaarde of aanschafwaarde te verzekeren,  zowel tegen beschadiging als tegen diefstal . Diefstal is echter wel beperkt gedekt;  je bent verzekerd voor beroving en diefstal uit een afgesloten ruimte (zonder slotverplichting).  Je kunt Cyclopolis afsluiten als Doorlopende verzekering of als Aflopende verzekering voor 3 jaar. De premie wordt bepaald door de regio waarin je woont en de waarde van je fiets. Ook jouw fietshelm en- schoenen kun je meeverzekeren tot € 250,-. Voor schade aan de fiets geldt een eigen risico van € 50,-. Voor helm en schoenen, mits meeverzekerd, geldt een eigen risico van € 25,-. Ga voor meer informatie, het berekenen van je premie of een rechtstreekse aanvraag van een verzekering naar de website van Cyclopolis. Bij het aanvragen van een verzekering kun je aangeven dat je door Goossens Velp bent doorverwezen. Uiteraard ben je ook in onze fietsenwinkel welkom voor het afsluiten van deze verzekering; wij helpen je graag verder!

ENRA racefiets en MTB-verzekering

Sinds medio 2017 biedt ENRA ook de mogelijkheid om jouw nieuwe of tweedehands racefiets of MTB bij hen te verzekeren.

Met deze ENRA racefiets- en MTB-verzekering ben je verzekerd voor:

  • Diefstal uit afgesloten ruimte

  • Beroving

  • Beschadiging

  • Verhaalsrechtsbijstand

  • Ongevallen opzittenden verzekering (uitkering van een bedrag bij blijvend letsel of overlijden na ongeval)

  • ENRA Pechhulp 24/7 (ophaling en terugbrenging naar beginpunt fietsrit bij pech onderweg)

Bij diefstal geldt een eigen risico van 20% van het verzekerde bedrag. Bij schade heb je een eigen risico van 20% van het schadebedrag, met een minimum van € 50,-. Let wel, schade aan jouw racefiets of MTB, die is ontstaan tijdens snelheidsritten of wedstrijden, is niet gedekt. Ook vallen constructiefouten en normale slijtage buiten de dekking.

Wil je meer informatie over de racefiets- en MTB-verzekering van ENRA of deze afsluiten? Kom dan naar onze fietswinkel in Velp! Wij helpen jou graag verder!

Tips

Zet jouw fiets altijd goed op slot, ook thuis (in de schuur, garage en dergelijke). Het beste is om de fiets ook met een extra (los) slot vast te zetten aan een hek, paal etc. en - buiten de deur - zoveel mogelijk in het zicht te plaatsen.

Laat nooit sleutels achter in kleding of tassen in voor anderen makkelijk toegankelijke ruimten, zoals kleedkamers of garderobes.

Sleutels mogen uitsluitend worden bijbesteld als ze daadwerkelijk verloren of beschadigd zijn. Dit dient te gebeuren bij de leverancier van het slot. Kijk hier voor meer informatie over het bijbestellen van fietssleutels. Stel de verzekeringsmaatschappij ook direct in kennis van de nieuwe gegevens als je sleutels hebt bijbesteld of het slot hebt gewijzigd.

Wat te doen bij diefstal van een verzekerde fiets? Aangifte doen. Vervolgens met het proces-verbaal en de twee originele fietssleutels onze winkel bezoeken. Wij helpen je verder door de schade bij ENRA online aan te melden. ENRA zorgt voor een snelle en correcte schadeafwikkeling; zij laat ons direct weten of de aanvraag is goedgekeurd, waarna wij je zo snel als mogelijk weer van een nieuwe fiets voorzien.

Je bent wel verzekerd tegen diefstal maar niet via ons bij ENRA? Geef dit even aan, vaak kunnen wij ook via een andere verzekeringsmaatschappij dan ENRA schade afwikkelen echter kan dit wel wat minder snel verlopen.  

Heb je schade aan jouw casco verzekerde fiets? Bezoek dan onze werkplaats. Wij taxeren de schade, melden dit online aan bij ENRA waarna zij ons direct laat weten of de aanvraag is goedgekeurd. Wij verzorgen vervolgens de reparatie van jouw fiets. Bij afhaling hoef je alleen nog het eigen risico aan ons te voldoen, uiteraard mits de aanvraag akkoord bevonden is door ENRA.

Je bent wel verzekerd tegen schade aan jouw fiets maar niet via ons bij ENRA? Geef dit even aan, vaak kunnen wij ook via een andere verzekeringsmaatschappij dan ENRA schade afwikkelen echter kan dit wat minder snel verlopen.  

Schade aan of diefstal van jouw racefiets of mountainbike kun je zelf rechtstreeks melden bij de verzekeringsmaatschappij waar jouw fiets is verzekerd. Bij de schade aanmelding heb je een gespecificeerd schadetaxatierapport nodig, welke wij voor jou kunnen opstellen.  Je kunt hiervoor onze werkplaats bezoeken. Voor het opstellen brengen wij 10% van het totale schadebedrag (tot een maximum van € 100,-) in rekening; dit bedrag ontvang je echter weer van ons retour nadat je de fiets door ons hebt laten herstellen.