Logo ENRA Fietsverzekeringen
Logo Cyclopolis fietsverzekering
services

Fiets verzekeren 

ENRA fietsverzekering

Zo lang mogelijk én onbezorgd genieten van je nieuwe (of tweedehands) fiets? Diefstal is helaas niet geheel tegen te gaan maar je kunt je hierop wel goed voorbereiden door een fietsverzekering af te sluiten. Wij werken al jaren naar volle tevredenheid samen met verzekeringsmaatschappij ENRA Verzekeringen. Met de fietsverzekering van ENRA verzeker je je 1, 3 of 5 jaren lang van onbezorgd fietsplezier. Je heb hierbij de keuze uit twee verzekeringspakketten voor jouw nieuwe of gebruikte fiets én e-bike: ENRA Basis en ENRA Optimaal. Zo kies je zelf wat je verzekert en tegen welke prijs! De premie wordt bepaald door het type fiets (e-bike of niet), de postcode van jouw woonadres en de waarde van je fiets. Je kunt de ENRA fietsverzekering bij ons in de fietswinkel afsluiten.

Logo Enra Verzekeringen

De ENRA Basis is een goede keuze als je je fiets voordelig tegen diefstal wilt verzekeren. Dit is een namelijk een diefstalverzekering zonder extra's. Wordt jouw fiets gestolen dan heb je recht op de aanschafwaarde minus de afschrijving.

Een meer uitgebreide verzekering is ENRA Optimaal. Je kunt hierbij kiezen uit een diefstal- of een cascodekking.

Met ENRA Optimaal Diefstal ben je verzekerd tegen diefstal. Bij deze verzekering vindt geen afschrijving plaats op nieuwe fietsen gedurende de verzekerde periode. Of jouw fiets nu in het eerste of het laatste jaar van de verzekering wordt gestolen, bij ENRA Optimaal heb je recht op een nieuwe, gelijkwaardige fiets.

Als je voor ENRA Optimaal Casco kiest, dan ben je verzekerd tegen diefstal én schade. Bij elke schademelding wordt er een eigen risico van € 35,- gehanteerd. Bij deze verzekering zijn ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittendenverzekering én ENRA Pechhulp Europa standaard inbegrepen.  Deze ENRA Pechhulp zorgt ervoor dat je bij pech - in heel Europa - wordt opgehaald (samen met jouw fiets) en wordt teruggebracht naar het beginpunt van jouw fietsrit. De pechhulpservice repareert jouw fiets niet. Met een ENRA Optimaal Casco verzekering kan je dus altijd en overal onbezorgd fietsen!

Bij ENRA kan je je fiets verzekeren voor een vaste periode van drie of vijf jaar. Hierbij betaal je de premie in één keer bij de start van de verzekering. Je kunt ook kiezen voor een doorlopende verzekering met een looptijd van één jaar, die jaarlijks wordt verlengd tot maximaal vijf jaar. De premie van de doorlopende verzekering kan je per maand of per jaar betalen.

Een vereiste voor het afsluiten van een fietsverzekering bij ENRA Verzekering is een ART-goedgekeurd (vast) slot met minimaal twee sterren.

ENRA Pechhulp

Pech zit in een klein hoekje en komt altijd ongelegen. Bij de Optimaal Casco verzekering van ENRA is ENRA Pechhulp standaard meeverzekerd, maar deze is ook los verkrijgbaar. Je hoeft hiervoor geen ENRA Fietsverzekering af te sluiten.

Wil je meer informatie over ENRA Fietsverzekeringen, Pechhulp of een fietsverzekering afsluiten? Kom dan naar onze fietsenwinkel in Velp! Wij helpen jou graag verder!

Racefiets of mountainbike verzekeren?

Op een racefiets of mountainbike zit normaliter geen slot gemonteerd. Wil je deze  - vaak kostbare fiets - toch verzekeren? Ook dat is mogelijk! Speciaal voor wielrenners en mountainbikers is de Cyclopolis ontwikkeld. Cyclopolis is een complete schadeverzekering met de mogelijkheid om meerdere fietsen op één polis te verzekeren. Jouw racefiets, mountainbike, cyclocross- en/of baanfiets is op basis van nieuwwaarde of aanschafwaarde te verzekeren,  zowel tegen beschadiging als tegen diefstal . Diefstal is echter wel beperkt gedekt;  je bent verzekerd voor beroving en diefstal uit een afgesloten ruimte (zonder slotverplichting).  Je kunt Cyclopolis afsluiten als Doorlopende verzekering of als Aflopende verzekering voor 3 jaar. De premie wordt bepaald door de regio waarin je woont en de waarde van je fiets. Ook jouw fietshelm en- schoenen kun je meeverzekeren tot € 250,-. Voor schade aan de fiets geldt een eigen risico van € 50,-. Voor helm en schoenen, mits meeverzekerd, geldt een eigen risico van € 25,-. Ga voor meer informatie, het berekenen van je premie of een rechtstreekse aanvraag van een verzekering naar de website van Cyclopolis. Bij het aanvragen van een verzekering kun je aangeven dat je door Goossens Velp bent doorverwezen. Uiteraard ben je ook in onze fietsenwinkel welkom voor het afsluiten van deze verzekering; wij helpen je graag verder!

ENRA Optimaal Racefiets en MTB

Vanaf april 2017 biedt ENRA ook de mogelijkheid om jouw nieuwe of tweedehands racefiets of MTB bij hen te verzekeren voor één, drie of vijf jaar. Ook elektrische uitvoeringen. Na aankoop van een nieuwe fiets kan je deze binnen 2 weken als nieuw verzekeren. Daarna of bij een tweedehands fiets heb je een taxatierapport van de fiets nodig. Deze kunnen wij voor je opstellen als ENRA fietsspecialist.

Met deze verzekering ben je verzekerd voor:

  • Diefstal uit afgesloten ruimte

  • Beroving

  • Beschadiging

  • Verhaalsrechtsbijstand

  • Ongevallen opzittenden verzekering (uitkering van een bedrag bij blijvend letsel of overlijden na ongeval)

  • ENRA Pechhulp 24/7 (ophaling en terugbrenging naar beginpunt fietsrit bij pech onderweg)

Bij diefstal geldt een eigen risico van 20% van het verzekerde bedrag. Bij schade heb je een eigen risico van 20% van het schadebedrag, met een minimum van € 50,-. Let wel, schade aan jouw racefiets of MTB, die is ontstaan tijdens snelheidsritten of wedstrijden, is niet gedekt. Ook vallen constructiefouten en normale slijtage buiten de dekking.

Wil je meer informatie over ENRA Optimaal Racefiets & MTB Fietsverzekering of deze afsluiten? Kom dan naar onze fietswinkel in Velp! Wij helpen jou graag verder!

Tips

Zet jouw fiets altijd goed op slot, ook thuis (in de schuur, garage en dergelijke). Het beste is om de fiets ook met een extra (los) slot vast te zetten aan een hek, paal etc. en - buiten de deur - zoveel mogelijk in het zicht te plaatsen.

Laat nooit sleutels achter in kleding of tassen in voor anderen makkelijk toegankelijke ruimten, zoals kleedkamers of garderobes.

Sleutels mogen uitsluitend worden bijbesteld als ze daadwerkelijk verloren of beschadigd zijn. Dit dient te gebeuren bij de leverancier van het slot. Kijk hier voor meer informatie over het bijbestellen van fietssleutels. Stel de verzekeringsmaatschappij ook direct in kennis van de nieuwe gegevens als je sleutels hebt bijbesteld of het slot hebt gewijzigd.

Wat te doen bij diefstal van een verzekerde fiets? Aangifte doen. Vervolgens met het proces-verbaal en de twee originele fietssleutels onze winkel bezoeken. Wij helpen je verder door de schade bij ENRA online aan te melden. ENRA zorgt voor een snelle en correcte schadeafwikkeling; zij laat ons direct weten of de aanvraag is goedgekeurd, waarna wij je zo snel als mogelijk weer van een nieuwe fiets voorzien.

Je bent wel verzekerd tegen diefstal maar niet via ons bij ENRA? Geef dit even aan, vaak kunnen wij ook via een andere verzekeringsmaatschappij dan ENRA schade afwikkelen echter kan dit wel wat minder snel verlopen.  

Heb je schade aan jouw casco verzekerde fiets? Bezoek dan onze werkplaats. Wij taxeren de schade, melden dit online aan bij ENRA waarna zij ons direct laat weten of de aanvraag is goedgekeurd. Wij verzorgen vervolgens de reparatie van jouw fiets. Bij afhaling hoef je alleen nog het eigen risico aan ons te voldoen, uiteraard mits de aanvraag akkoord bevonden is door ENRA.

Je bent wel verzekerd tegen schade aan jouw fiets maar niet via ons bij ENRA? Geef dit even aan, vaak kunnen wij ook via een andere verzekeringsmaatschappij dan ENRA schade afwikkelen echter kan dit wat minder snel verlopen.  

Schade aan of diefstal van jouw racefiets of mountainbike kun je zelf rechtstreeks melden bij de verzekeringsmaatschappij waar jouw fiets is verzekerd. Bij de schade aanmelding heb je een gespecificeerd schadetaxatierapport nodig, welke wij voor jou kunnen opstellen.  Je kunt hiervoor onze werkplaats bezoeken. Voor het opstellen brengen wij 10% van het totale schadebedrag (tot een maximum van € 100,-) in rekening; dit bedrag ontvang je echter weer van ons retour nadat je de fiets door ons hebt laten herstellen.