Logo meetsysteem Cyclefit fietsmetingen racefiets
Afstellen racefiets Cyclefit meetsysteem
services

Racefiets afstellen 

Ben jij op zoek naar de juiste fietshouding? Wil jij jouw racefiets afstellen om zodoende de juiste positie te vinden? Bij Goossens Velp kun je ook terecht voor het laten verrichten van fietsmetingen; niet alleen racefiets fietsmetingen maar ook een fietsmeting van de mountainbike, tijdritfiets, stadsfiets, hybride fiets of zelfs elektrische fiets. 

Cyclefit

Cyclefit

Wij werken met het fietsmeetsysteem van Cyclefit. Dit systeem combineert de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van biomechanica en inspanningsfysiologie, en heeft die kennis vervolgens gebruikt voor de analyse van ontelbare metingen en zitposities. Op die wijze is een optimale fietshouding in kaart gebracht, die voor elk individu persoonlijk wordt berekend door het opmeten van een aantal essentiële lichaamsmaten. Deze maten kunnen op correcte en eenduidige wijze worden gemeten met speciaal hiervoor ontwikkeld meetapparatuur. De prijs van een Cyclefit meting is € 50,-. Wij voeren deze meting op afspraak uit. 

Een Cyclefit meting bestaat uit 6 maatbepalingen:

1) Kruishoogte (ofwel binnenbeenlengte)

2) Dijbeenlengte

3) Romplengte

4) Armlengte

5) Schouderbreedte

6) Voetlengte

Naast deze lichaamsmaten worden voor elke meting een aantal andere variabelen ingevoerd, zoals bijvoorbeeld geslacht, soort fiets, niveau, pedaalsysteem, vorm van het stuur, soort remhendels, lengte van het zadel, dikte van de zool van de schoen. Al deze informatie samen wordt verwerkt tot een duidelijk en eenduidig advies.

Aangezien iedere categorie fietser eigen specifieke behoeften heeft, biedt Cyclefit advies op maat voor de positie op verschillende types fietsen: racefietsen, tijdritfietsen, mountainbikes, hybride fietsen, stadsfietsen, elektrische fietsen.

Twee belangrijke uitgangspunten van een Cyclefit positionering zijn:

1. Hoogte: een juiste stand van het zadel voor het leveren van optimale kracht in combinatie met het voorkomen van een verkeerde belasting van de spieren.

2. Lengte: een gestrekte zit voor ontlasting van pols, nek en wervelkolom, meer vermogen tot zuurstofopname, een stabielere zit en meer aerodynamica.

Naast een goede afstelling van de fiets en daarmee een juiste fietshouding is het voldoende trainen van de rug- en buikspieren ook van belang om lichamelijke klachten tegen te gaan.  Dit vanwege de langzamerhand minder natuurlijk wordende gewenste gestrekte en diepere zit, naarmate de fiets meer voor duursport wordt gebruikt. Het trainen van het lichaam, met name tijdens het fietsen maar bijvoorbeeld daarnaast ook in een sportschool, is een persoonlijke zaak maar een verstandige aanvulling op een juiste afstelling van de fiets.

Cyclefit is voor veel fietsers de ideale tool om de juiste houding op de fiets te vinden! Interesse in een fietsmeting of het laten afstellen van je fiets bij Goossens Velp? Laat dan hier je gegevens achter, waarna wij zo spoedig mogelijk contact met je opnemen voor het maken van een afspraak.