Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Winterbostocht RETO

08-02-2020

Pak de MTB en fiets mee op zaterdag 8 februari!

Op zaterdag 8 februari 2020 organiseert Wielervereniging RETO te Arnhem de 4e ‘RETO Winterbostocht’. De routes zijn grotendeels vernieuwd. Bovendien nu met een extra afstand van 100 km vanwege het 100-jarig jubileum van WV RETO dit jaar!

Deze mountainbiketocht met afstanden van 35, 50, 65 en 100 kilometer gaat door de mooiste beboste gebieden en heidevelden in de heuvelachtige omgeving van Arnhem. Alle routes hebben pittige klimmetjes en technische stukken, die afgewisseld worden met singletracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen.

De 65 km en 100 km maken een uitstapje naar de bossen van Zuid- Veluwe. Deze routes gaan geheel of gedeeltelijk over de vernieuwde MTB-route met uitdagende stukken klimwerk en singletracks.

Voor de 100 km moeten de deelnemers zich van te voren inschrijven. De extra lus is namelijk niet uitgepijld. Zij krijgen een of twee dagen voor de tocht de GPS-track gemaild.

De eerste pauze van deze 2 langere afstanden vindt bij onze fietsenwinkel plaats. Wij zorgen daar voor technische ondersteuning door waar mogelijk kleine technische mankementen aan de fietsen van deelnemers te verhelpen. Tevens zorgen wij voor een kleine versnapering voor de deelnemers. Bovendien kan je als deelnemer aan deze tocht ter plekke de strijd aan gaan tegen andere deelnemers waarna je kans maakt op een leuke prijs! Tot slot is er die ochtend de mogelijkheid om de nieuwste Cannondale Topstone Carbon gravelfiets, SuperSix EVO Carbon racefiets en Cannondale Scalpel Si Carbon mountainbike bij onze winkel uit te proberen.

De start is vanaf het clubgebouw van WV RETO aan de Daam Fockemalaan 1 in Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate waar je je auto gratis mag parkeren.

Starttijd van de 100 km is tussen 08:30 en 09:30 uur; voor de overige afstanden kan je tussen 09:00 en 10:00 uur starten.

Kijk hier voor meer informatie over de winterbostocht van WV RETO.Naar overzicht