Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Wax-ON: smeer en pimp jouw fietsketting!

15-03-2019

Onderhoud én kleur jouw fietsketting met WEND Wax!

Jouw fiets een persoonlijk tintje geven is altijd leuk. Wanneer dit kan worden gecombineerd met een functioneel product, oftewel met serieuze meerwaarde, dan is de rekensom al snel gemaakt. Het Amerikaanse bedrijf achter de gekleurde Wax-ON kettingwax is niet nieuw in de markt. WEND Waxworks kan steunen op 40 jaar ervaring en expertise in de ski-en snowboardwereld waar ze marktleider zijn. 

WEND Waxworks maakt de kettingwax in 7 verschillende kleuren. Cool toch? Meer nog...deze unieke kettingwax is zink, teflon én paraffine gebaseerd en zorgt dus voor:

  • Minder kettingslijtage;

  • Minder rolweerstand t.o.v. normale kettingolie (2-4 watt !!);

  • Minder gekraak/gepiep van de ketting;

  • Vuilafstotend (kleeft niet);

  • Droogt niet snel uit t.o.v. normale kettingolie.

Wend Wax-ON kettingwax kan je snel en eenvoudig aanbrengen met de handige stick, met een doekje of met je vinger! Het is verpakt in een handige stick van 80ml en heeft een adviesprijs van € 25,-.

Ander kleurtje op de ketting ? Verwijder eenvoudigweg de wax en breng een andere kleur aan. 

1 waxbeurt is goed voor circa 500-600 km rijplezier !

Belangrijk is wel dat je de ketting vooraf volledig ontvet! Dit kan bijvoorbeeld met de Wax-OFF. Perfect als basis voorafgaand aan gebruik van de Wax-ON kettingwax. Wax-OFF is niet zomaar een wax verwijdermiddel, het is een liquide ontvettende wax. De samenstelling van dit product zorgt ervoor dat jouw ketting niet alleen wordt ontdaan van resterende olieresten, vuil of andere vettigheden maar de liquide wax penetreert ook tot diep in de schakels om de levensduur van de ketting te vergroten.

Een flesje Wax-OFF heeft een inhoud van 120ml en kost € 9,90.

WEND Waxworks biedt ook een complete kit aan. Deze bestaat naast een gekleurde Wax-ON stick uit een flesje Wax-OFF en een microfiber doekje. Deze laatste 2 gebruik je voor het reinigen van de ketting waarna je de gekleurde wax aanbrengt op de boven- en onderkant van de ketting zodat de ketting gesmeerd en gekleurd is. Deze WEND Chain Wax Kit heeft een adviesprijs van € 32,-.

Het correct aanbrengen van de Wax-ON kettingwax is van belang voor een goede én mooie uitwerking. Zoals hierboven al aangegeven, dient de ketting eerst grondig ontvet te worden. Dit kan met een algemene ontvetter maar bij voorkeur (of daarna nog) met een microvezeldoekje met Wax-OFF.  De reinigende vloeistof van Wax-OFF bereidt de ketting namelijk goed voor. Vervolgens druk je de Wax-ON stick op de ketting, zowel boven- als onderaan de ketting, en deze smeer je uit met je vingers. Je ervaart dan dat de wax wat korrelig is en deze is daardoor niet zo makkelijk uitsmeerbaar. Een handige tip is dan om een aantal druppels Wax-OFF aan te brengen. Hierdoor wordt de wax wat meer vloeibaar en kan je de wax beter én mooier met je vingers over de ketting uitsmeren.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Kijk hier voor enkele leuke voorbeelden van de producten van Wendwax!

Deze producten van WEND Waxworks zijn vanaf nu bij Goossens Velp verkrijgbaar!Naar overzicht