Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Wahoo KICKR fietstrainer bij Team Sky

11-08-2015

Team Sky, met o.a. renner Chris Froome - winnaar van de Tour de France - , maakt bij het voorbereiden van grote rondes graag gebruik van de Wahoo Fitness KICKR fietstrainer.

Tim Kerrison, Head of Athlete Performance at Team Sky:

 “We’ve developed a strong methodology around preparing and racing Grand Tours that has helped us create repeatable success. The Wahoo KICKR is a vital part of the program that has led to success in this year’s Tour de France.”


De Wahoo Fitness KICKR is ’s werelds eerste iPhone, iPad en iPod-aangestuurde fietstrainer. Deze fietstrainer verstuurt en ontvangt draadloos gegevens via Bluetooth 4.0 of ANT+.

Vanwege het wheel-off design van de KICKR wordt de ketting van een racefiets of mountainbike direct aan de tandwielen van de fietstrainer gemonteerd. Als gevolg hiervan ontstaat een realistisch fietsgevoel en kan het vermogen zeer nauwkeurig gemeten worden. Het 6 kilogram wegende vliegwiel met elektromagnetische weerstand is zo ontwikkeld dat het net lijkt alsof je op de weg fietst. Voor iedere fietsliefhebber een geweldige ervaring!

Goossens Velp is dealer van de Wahoo Fitness KICKR fietstrainer. In het najaar en in de winter staat er een testopstelling in onze fietswinkel zodat je deze fietstrainer zelf kunt uitproberen!Naar overzicht