Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Trek collectie 2016

18-08-2015

Gisteren zijn wij op bezoek geweest bij Trek Benelux in Harderwijk om de nieuwe 2016 collectie te bekijken. Trek heeft een uitgebreid assortiment aan types fietsen: onder andere race, mountainbike, fitness, hybride, stadsfietsen en elektrische fietsen. Ook dit jaar hebben wij weer een aantal mooie modellen en gave vernieuwingen gezien.

Waaronder de volledig nieuwe Trek Madone. Volgens Trek de 'ultieme racefiets' met volledig nieuwe KVF(Kammtail Virtual Foil)-buisvormen en geïntegreerde tube-in-tube IsoSpeed decoupler. Laatstgenoemde vernieuwing zorgt ervoor dat de binnenbuis onafhankelijk van de buitenste aerodynamische buis kan bewegen. Door deze constructie te koppelen aan het geavanceerde aerodynamische ontwerp van de Madone heeft Trek een aerofiets gecreëerd die 57,5% meer verticale flexibiliteit heeft dan zijn naaste concurrent. Tevens is de nieuwe Madone uitgevoerd met een door de ingenieurs van Trek ontworpen aerodynamische stuur/stuurpencombinatie. Deze stuur/stuurpen is volledig geïntegreerd in het frame en heeft het slankste, meest aerodynamische profiel dat ooit ontworpen is. Het is tevens de behuizing van alle kabels.

 

Bij de mountainbike hardtails zorgt Trek voor een revolutie met de nieuwe Procaliber SL. Volgens Trek de snelste, soepelste en slimste hardtail. De Procaliber SL is (ook) uitgevoerd met de beproefde innovatieve IsoSpeed decoupler waardoor de zitbuis onafhankelijk van de verbinding tussen de staande achtervork en bovenbuis kan veren. Hierdoor neemt de verticale flexibiliteit toe zonder extra gewicht of verlies aan trapefficiency. Zittend in het zadel trappen gaat soepeler dan ooit omdat de IsoSpeed de oneffenheden in de trail opslokt waardoor kostbare energie wordt bespaard. Maar niet alleen IsoSpeed maakt de Procaliber SL bijzonder. Alle 29er Procaliber SL fietsen krijgen Boost110- en Boost148-naven voor extra stijve wielen. Dat resulteert in scherper en efficiënter stuurgedrag, meer snelheid en meer energiebesparing.

Uiteraard hebben wij nog veel meer moois gezien op de Trek dealershow. Kijk op onze facebookpagina voor meer foto's. Een aantal 2016 modellen zijn overigens zeer binnenkort ook al in de showroom van Goossens Velp te bewonderen!Naar overzicht