Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Terugroepactie Lazer

13-10-2018

Belangrijke mededeling namens Lazer Sport NV

Lazer Sport NV heeft geconstateerd dat bepaalde fietshelmen van het type BLADE, MAGMA, ELLE en JADE welke verkocht zijn vanaf januari 2015, in sommige gevallen niet door de roll-off-test komen zoals vereist door de CE-normen.

In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat het kinbandje van de helm bij een val loslaat. Tot nu toe zijn er bij Lazer geen incidenten bekend en Lazer beschouwt het veiligheidsrisico als zeer laag. Maar omdat deze producten niet voldoen aan de CE-normen, heeft Lazer vrijwillig besloten tot een terugroepactie van de betreffende helmen in de landen waar de roll-off-test verplicht is.

De identificatiecode van de betroffen helmen is LZB-08 (of LZB-018 bij Aziatische pasvorm). Deze zijn in diverse kleuren verkocht. De naam van het model, de identificatiecode en de maat kan je vinden op een witte sticker aan de binnenkant van de helm. Het serienummer van de helm staat op een andere sticker.

Goossens Velp is dealer van het fietshelmenmerk Lazer. Heb jij een van deze types fietshelmen bij ons gekocht en valt deze onder de terugroepactie? Gebruik de helm niet meer en kom zo snel mogelijk met de helm naar onze fietsenwinkel. Dan kan je deze gratis omruilen. Wij dienen eerst het kinbandje van de helm af te knippen en deze samen met 2 stickers van de binnenkant van de helm met o.a. het serienummer op te sturen waarna wij een nieuwe vervangende helm ontvangen. Dit zal de Blade+ of Magma+ zijn welke voorzien is van een nieuw kinbandje dat wel voldoet aan de norm. Deze helmen zijn CE gecertificeerd en hebben een code eindigend op '081' en '181'. Je hebt de keuze uit diverse kleuren en maten. Wij nemen weer contact met je op als de vervangende helm bij ons is binnengekomen.

Excuses voor het ongemak!Naar overzicht