Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Tacx democenter

21-01-2020

Test de nieuwste Tacx NEO 2T Smart trainer bij Goossens Velp!

Tacx zet weer de nieuwe standaard voor indoor trainen met de introductie van de NEO 2T Smart.

Deze interactieve trainer is volgens Tacx zonder twijfel de krachtigste, nauwkeurigste en meest realistische direct drive smart trainer tot nu toe. En zelfs stiller dan ooit voor mogelijk werd gehouden.

De motor is opnieuw ontworpen om een veel hoger koppel te leveren voor een betere indoor fietservaring en rijgevoel, vooral tijdens beklimmingen en sprints. De zeer krachtige weerstandseenheid kan hellingsgraden tot 25% en sprints tot 2200 Watt simuleren. De trainer heeft nog steeds de geliefde functies zoals "road-feel", waarbij je het trillende gevoel ervaart van het rijden op keien, grind en vele andere wegdekken, en de afdalingssimulatie. De pedaalslaganalyse is verbeterd en kan nu worden bekeken met apps van derden, zodat je je vermogen en fietsprestaties kunt verbeteren met jouw favoriete software. Tacx geeft bovendien aan dat het een onderhoudsvrije fietstrainer is die als enige geen kalibratieproces vereist.

De fietstrainer is geschikt voor Shimano en SRAM 8 t/m 12 speed cassettes en de volgende assen: race 130 mm, MTB 135 mm, 142 x 12  mm en 148 x 12 mm. Voor Campagnolo is een aparte body verkrijgbaar en er zijn extra adapters beschikbaar voor de assen 135 x 10 mm en 135 x 12 mm. De adviesprijs is € 1.299,- .

Deze nieuwe NEO 2T Smart staat nu al bij ons op voorraad op onze 1e verdieping, samen met diverse andere (Tacx) fietstrainers.

Tacx Demo Station

Liever eerst zelf ervaren? Dat kan! Onze fietsenwinkel is officieel Tacx Demo Center. Dit betekent dat je deze nieuwste Tacx smart trainer bij ons uitgebreid kan testen. Bij de entree van onze winkel vind je een testopstelling met de actuele Tacx NEO 2T Smart trainer.

Benieuwd naar de populaire software van Zwift? Ook dat kan je bij ons uitproberen. Jouw inspanningen op de fietstrainer zie je dan op een scherm in een realistisch virtueel landschap terug. Zwift stuurt de interactieve smart trainer aan; als het stijgingspercentage wijzigt van het virtueel landschap waarin je fietst dan past Zwift automatisch de weerstand van jouw fietstrainer aan. Het wordt dus vanzelf zwaarder of lichter, afhankelijk van het terrein waarop jij fietst. Bovendien kan je ook tegen en met vele duizenden andere fietsers van verschillende niveaus fietsen, zelfs profrenners!

Op de 1e verdieping kan je daarnaast nog 3 andere indoor trainers testen; een interactieve Tacx NEO direct drive smart trainer, een meer eenvoudige maar ook krachtige Tacx Booster wheel-on basic trainer met handmatige besturing en een direct drive fietstrainer van het merk Wahoo, de KICKR.

Op zoek naar een Tacx trainer?

Het assortiment fietstrainers van Tacx is vrij uitgebreid maar hoe bepaal je nu welke indoor trainer het beste voldoet aan jouw wensen en doelen? Er zijn drie categorieën die verschillende mogelijkheden bieden. Je kan kiezen:

  • hoe de weerstand wordt toegepast: "direct drive" of "wheel-on";

  • of je trainingsdata wordt gemeten: smart of basic;

  • hoe de trainer wordt bestuurd: interactief of handmatig.

De samenstelling van een direct drive trainer biedt een nauwkeurigere vermogensmeting, beter fietsgevoel en is stiller dan een wheel-on trainer. Deze laatste is echter toegankelijker en makkelijker te vervoeren. 

Voorbeelden van direct drive trainers zijn de Neo 2T Smart, Flux 2 Smart en Flux S Smart trainers. Alle overige Tacx trainers, zoals bijvoorbeeld de Vortex Smart, Satori Smart en Booster, zijn wheel-on trainers.

In tegenstelling tot bij de direct drive trainers heb je bij de wheel-on trainers een onderverdeling in smart en basic trainers, waarbij smart weer is onderverdeeld in interactief en handmatig.

Het verschil tussen een smart trainer en een basic trainer is dat een smart trainer elektronica heeft om je snelheid, vermogen en cadans te meten. Dit ontbreekt bij een basic trainer waardoor je training niet wordt gemeten. Een basic trainer heeft ook geen stroom nodig en wordt vaak gebruikt om op te warmen.

Binnen die smart trainer categorie past een interactieve trainer de weerstand automatisch aan volgens de input van gekoppelde software. De weerstand bij een handmatige trainer pas je handmatig aan en deze heeft een vast aantal weerstandsposities.

Een voorbeeld van een interactieve smart trainer is de Vortex Smart met elektrorem, terwijl de Satori Smart een smart trainer is met handmatige besturing en een magneetrem.

De wheel-on basic trainers zijn dus de meest eenvoudige en daardoor ook de goedkoopste fietstrainers binnen het Tacx assortiment. Voorbeelden hiervan zijn de Booster, Blue Matic en Blue Twist. Daarnaast heb je nog de Tacx rollenbanken. Hierbij plaat je je fiets op de rollen en fiets je dus volledig los. Je bent dan veel vrijer in je bewegingen omdat je hiermee het natuurlijke fietsgevoel van de weg benadert.  

Jouw budget is uiteraard ook bepalend op welk type trainer je uitkomt maar daarnaast heb je dus de keuze uit smart of basic, interactieve of handmatige besturing en direct-drive of wheel-on.

Goossens Velp is officieel dealer van Tacx en adviseert je graag bij de aankoop van een fietstrainer. Onze fietsenwinkel is daarnaast ook een Tacx Demo Center en daarmee bieden wij je de mogelijkheid Tacx trainers uitgebreid te testen.

 Naar overzicht