Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

SQlab zadels, nieuw in ons assortiment!

13-07-2017

Diverse merken zadels geprobeerd maar toch nog steeds op zoek naar het voor jou meer ideale zadel?

Wellicht biedt een SQlab zadel de verlichting die jij zoekt!

Volgens SQlab moet een zadel passen zoals een paar schoenen dat ook doet. Als een zadel te smal is dan veroorzaakt het druk precies daar waar je het juist niet wilt voelen. In 2002 introduceerde SQlab als eerste zadelfabrikant een systeem voor het meten van de afstand tussen de zitbotjes waarmee de optimale breedte van het zadel kan worden berekend. Alle modellen van SQlab zadels zijn ook beschikbaar in meerdere breedtematen, zodat jouw zitbotjes gegarandeerd volledig vlak op het zadel staan. Daarmee wordt de druk op andere (edele) delen weggenomen. Het is bij de SQlab zadels van belang dat elk zitbotje midden op het daarvoor bestemde vlak zit. Wanneer dit te ver naar de rand zit, betekent dit dat de druk naar het midden wordt verplaatst.

Een ander kenmerk van SQlab dat zorgt voor verlichting van de gevoelige delen is de lager gelegen neus ten opzichte van de achterzijde van het zadel in combinatie met het lichte kuiltje in het midden van het zadel.

Naast de keuze in breedte biedt SQlab ook zadels met 'active technology' aan. Deze 'active' technologie houdt in dat het zadel meegaat met de trapbeweging die je als fietser maakt. Dit moet er voor zorgen dat het bekken actief mee beweegt met de trapbeweging waardoor vermoeidheid en pijn in de onderrug kan worden voorkomen. De mate van flexibiliteit wordt bepaald door elastomeren die je onder je zadel kan bevestigen. Die worden meegeleverd met het zadel en je hebt daarbij de keuze tussen soft, medium of hard. Elk elastomeer heeft een bepaalde gewichtscategorie waarvoor zij geschikt is. Hoe zwaarder hoe harder de elastomeer.

Omdat de breedte van een zadel erg belangrijk is wordt ieder SQlab zadel met een persoonlijke meting geadviseerd. Aan de hand van de zitbotjes wordt de breedte van het zadel bepaald. Vervolgens wordt gekeken welk type zadel het beste bij jou past aan de hand van hoe diep je op de fiets zit en voor welke activiteit (race, MTB etc.) je het zadel gaat gebruiken. Hoe meer rechtop je op de fiets zit, hoe breder het zadel moet zijn.

Benieuwd naar zadels van SQ Lab? Kom gerust binnen in onze fietsenwinkel en laat je adviseren! Goossens Velp heeft diverse sportieve SQlab zadels op voorraad en kan vrijblijvend een zogenaamde 'sit en fit' meting uitvoeren om de afstand tussen jouw zitbotjes en daarmee de optimale breedte van jouw zadel te bepalen!Naar overzicht