Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Shimano Deore XT M8100

28-06-2019

Deore XT nu ook in 12-speed!

Na XTR heeft Shimano nu ook de groepset Deore XT (en SLX) van 12 versnellingen voorzien.

Kenmerken van deze nieuwe Deore XT M8100 zijn onder andere:

  • De 12-speed cassette wordt geleverd met het Micro Spline montagesysteem en is leverbaar in 10-45 tands voor kleine stappen tussen de versnellingen of in de iets zwaardere 10-51 tands voor een maximaal bereik. Op de aluminium spider zijn tien stalen tandwielen en twee aluminium tandwielen geplaatst, met het oog op duurzaamheid en laag gewicht.

  • De 12-speed ketting heeft een verlengde binnenplaat om de ketting beter op zijn plaats te houden en de kettingspanning te verbeteren.

  • Voortaan je kiezen voor een enkel of dubbel Hollowtech II crankstel: een 1x12 crank met verschillende kettingbladen (28T, 30T, 32T, 34T, 36T) die "direct mount" én uitwisselbaar met XTR- en SLX-bladen zijn. Of een 2x12 36-26T crankstel die in combinatie met een 10-45 cassette een ruim bereik biedt.

  • Er zijn twee verschillende Shadow RD+ achterderailleurs,  de een voor de 1x12 en de ander voor de 2x12, en 1 voorderailleur voor beide kettinglijnen.

  • De I-spec-EV-shifters hebben zijdelingse en rotatieverstelmogelijkheden voor rijgevoel op maat.

  • De remklauwen zijn beschikbaar in een XC-specifieke versie met 2 zuigers of een Trail/Enduro-versie met 4 zuigers.

  • De remhendels functioneren met beide types remklauwen en zijn uitgerust met het Servo Wave-systeem voor sneller aangrijpen, meer vermogen en een kortere vrije slag. De hendels beschikken over een instelknop voor de slag en een stelschroef voor de vrije slag voor een eenvoudige afstelling van de remmen tijdens het rijden.

  • De Deore XT Ice Tech Freeza-rotoren zijn ontworpen om beter te koelen met als resultaat consistente remprestaties en remblokken die minder snel slijten. De ingeklemde aluminium kern van de schijf, welke gevat is in een duurzame stalen buitenlaag, voert warmte af via de koelvinnen in het midden.

De nieuwe Shimano Deore XT biedt dus veel opties, is robuust en betrouwbaar.

Vind je gewicht en vele opties wat minder belangrijk maar wil je wel graag de overstap maken naar Shimano 12-speed? Dan kan je ook kiezen voor de nieuwe SLX M7100 groepset. Deze nieuwe 12-speed groep heeft in vergelijking met de nieuwe Deore XT groep onder andere maar 1 aluminium cassettetandwiel, minder kettingblad opties, geen instelmogelijkheid van de vrije slag op de remhendel en geen Freeza-technologie op de schijven.

Goossens Velp is Shimano Service Center en de nieuwe Shimano Deore XT M8100 en M7100 12-speed groepsets zijn bij ons verkrijgbaar. De Deore XT M8100 uitvoering met 1x12 crankset met 32 tands kettingblad en 10-51 cassette kan je nader komen bekijken in onze fietsenwinkel, die ligt al in onze showroom!

 

 Naar overzicht