Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Primeur! Nieuwe Cannondale Scalpel SI!

24-06-2016

Spiksplinternieuwe Cannondale Scalpel SI! Snel, licht en wendbaar!

Een combinatie van uitgekiende geometrie en systeemintegratie.

Inmiddels hebben wij in onze fietsenwinkel al 1 van de nieuwste Scalpel SI fietsen op voorraad staan, en wel de Scalpel SI Carbon 4!

 

Deze gave full suspension fiets is uitgevoerd met o.a. een Lefty 2.0 voorvork en Shimano XT 11 speed onderdelen.

De twee belangrijkste veranderingen van de Scalpel SI t.o.v. zijn voorganger zijn:

1. Outfront-geometrie; vlakkere balhoofdhoek van 69,5 graden welke mede bijdraagt aan meer stabiliteit en controle bij afdalingen en langere offset van de voorvork dat leidt tot wendbaar en supersnel stuurgedrag.

2. Asymmetrische Integratie; asymetrische achtervork met 6 millimeter naar buiten geplaatste kettingbladen en voorderailleur waardoor het achterwiel meer naar voren kan worden geplaatst en een achterwiel met gelijke spaaklengtes en spaakspanning mogelijk wordt hetgeen resulteert in een stijver geheel. Bovendien heeft Cannondale de achtervork kort weten te houden voor extra wendbaarheid.

De Scalpel SI Carbon 4 heeft een adviesprijs van € 3.999,-.

Uiteraard zijn er meerdere modellen (ook met een aluminium frame) van de Scalpel SI bij Goossens Velp verkrijgbaar zodra beschikbaar!

Scalpel SI, een fantastische crosscountry- en marathon MTB!

Benieuwd naar de rijeigenschappen van een Cannondale Scalpel SI carbon fiets? Houd dan onze website in de gaten! Medio augustus 2016 verwachten wij een testmodel van de Scalpel SI Carbon 3!Naar overzicht