Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Ondersteuning fietsproject Ethiopie

04-09-2015

Ellen Domke is deze zomer samen met haar gezin bestaande uit haar partner Coen en hun kinderen Arthur en Aron in Ethiopië geweest om daar vrijwilligerswerk te doen voor ex-straatkinderen. Zij hebben onder andere een fietsproject opgezet voor deze kinderen. Goossens Velp heeft hen hierbij ondersteund door hun mountainbikes na te kijken en in fietsdozen te verpakken zodat deze goed in Ethiopië zouden aankomen. Deze mountainbikes heeft het gezin geschonken aan de lokale organisatie genaamd Consult of Street Children Awassa om te verhuren voor vrijwilligers. De opbrengst van de verhuur is voor deze organisatie.

Bovendien hebben zij in Ethiopië voor de 9 ex-straatkinderen een (Chinese) fiets met een mandje en slot kunnen kopen. Op deze fiets kunnen zij snel en goedkoop naar het busstation, waar zij spulletjes verkopen, in plaats van zich met een soort van tuk tuk (badjaj) te moeten verplaatsen. De afstand tussen de compound, waar de ex-straatkinderen wonen, en het busstation is namelijk te ver om te lopen.

Onderstaand You Tube filmpje, dat zoon Aron heeft gemaakt, geeft een impressie van hun fietsproject in Ethiopië.

 

 

Wij vinden het leuk om te zien waar en bij wie de fietsen uiteindelijk terecht zijn gekomen en zijn blij dat wij op deze wijze een bijdrage hebben kunnen leveren aan hun vrijwilligersproject in Ethiopië.Naar overzicht