Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Omloop Het Nieuwsblad, start van het klassiekersseizoen!

24-02-2017

Klaar voor de OMLOOP?

Zaterdag 25 februari 2017 vindt de Vlaamse openingsklassieker van het jaar plaats, Omloop Het Nieuwsblad. Traditioneel de eerste kennismaking met de kasseien en hellingen voor de renners. En voor het eerst zal Team SKY te bewonderen zijn in het nieuwe tenue van het Italiaanse merk Castelli.

Het merk Castelli heeft sinds de winter van 2016 de Omloop Thermal bibshort in het assortiment. Zoals je uit de naam al kan afleiden, heeft deze broek een relatie met Omloop Het Nieuwsblad. Tijdens deze klassieker in 2009 reed Jeremy Hunt van het toenmalige Cervélo Testteam rond met kniestukken die hij had afgeknipt tot net boven de knieën. Hiermee creëerde hij een thermische warmtelaag en zette hij vervolgens de trend; tot in 2015 verschenen er renners aan de start met afgeknipte kniestukken.

Reden voor Castelli om een nieuwe broek te ontwikkelen die hierop was gebaseerd, met een zacht snijvlak geïntegreerd dat niet in de achterkant van je knie snijdt; de Omloop Thermal bibshort. Deze voelt significant warmer dan een gewone thermische bibshort, maar minder warm dan een bibknicker.

     

                        

Benieuwd naar deze broek?

Kom naar Goossens Velp, de Castelli Omloop fietsbroek is in onze fietsenwinkel verkrijgbaar!

Omloop Thermal Bib Short from Castelli Cycling on Vimeo.

 

 Naar overzicht