Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Nieuwste Garmin fietsnavigatie

10-08-2019

Garmin Edge 530 en 830

Ons assortiment fietsnavigatie hebben wij onlangs uitgebreid. Naast de collectie van Mio Cyclo hebben wij nu ook meer toestellen (en accessoires) van Garmin standaard op voorraad, waaronder de Garmin Edge 530 en Edge 830, de opvolgers van respectievelijk de 520 en 820.

Deze nieuwe modellen hebben een flinke opwaardering gekregen. Naast de functies die je gewend bent van de 520 en 820 zijn de Edge 530 en 830 accurater door de nieuwe sensoren en is de snelheid flink omhoog gegaan door een verbeterde processor. Het berekenen van nieuwe routes gaat nu nog sneller. Daarnaast gaan de fietscomputers extra lang mee wanneer je gebruik maakt van de Garmin PowerPack en is het scherm 13% groter geworden terwijl de afmetingen van de toestellen gelijk zijn gebleven.

Welke nieuwe functies zijn er onder andere toegevoegd?

Garmin komt ook met een aantal nieuwe en krachtige functies, zoals ClimbPro, waar je live de hellingshoek van je klim kan zien en het aantal meters die nog te gaan zijn tot de top. Ook handig is de nieuwe functie waarmee je een verloren Garmin terug kan vinden in het hoge gras na een valpartij, of de functie waarbij je een melding ontvangt op jouw smartphone als je Garmin gestolen wordt terwijl je even verderop zit te genieten van een kop koffie met wat lekkers.

Wat is het verschil tussen de Edge 530 en 830?

Beide modellen bieden veel dezelfde functies. Het grote verschil is dat de Edge 830 een touchscreen heeft en de 530 niet. Bovendien heeft de Edge 830, in tegenstelling tot de 530, een "On-device route planner" en een "On-device POI search".

Beide modellen zijn leverbaar in drie verschillende uitvoeringen, met verschillen in bevestigingen en accessoires: de "gewone" versie, de Performance bundel met snelheids- en cadanssensor en hartslagband, en de Mountainbike bundel. Aan die laatste uitvoering is een (extra) mountainbike mount, snelheidssensor, edge remote (afstandsbediening) en siliconen hoes toegevoegd.

 

Goossens Velp is officieel dealer van het merk Garmin. De nieuwste Garmin Edge 530, Edge 830 en bijbehorende accessoires zoals de nieuwe sensoren, gekleurde siliconen hoesjes en het Varia RTL 510 Radar achterlicht zijn in onze fietsenwinkel verkrijgbaar!

 

 

 Naar overzicht