Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Nieuw! Topstone Carbon!

12-10-2019

Unieke gravelfiets met vering van Cannondale!

Veelzijdig én comfortabel!

Cannondale introduceerde in de collectie van 2019 de Topstone, een aluminium gravelfiets. Dit populaire model was (helaas) vrij snel uitverkocht maar het lange wachten wordt nu beloond met de nieuwe Topstone Carbon! Ook Cannondale had geen geduld meer en lanceert dus nu al deze nieuwe unieke gravelfiets met echte vering van de 2020 collectie.

De evolutie van het gravel segment! De Topstone Carbon is volgens Cannondale de meest veelzijdige off-road en meest comfortabele on-road racefiets die tot nu toe is gemaakt. Revolutionair is de superlichte vering, genaamd "KingPin", waardoor je harder op onverharde wegen en soepeler op verharde wegen kunt rijden.

KingPin biedt een veerweg tot 30mm, zonder het gewicht en de complexiteit van een demper en hevels. Een speciaal draaipunt met steekas in de zitbuis en ingebouwde flex-zones in het achterframe en de bovenbuis zorgen op een magische manier voor het absorberen van hobbels en trillingen. Hierdoor nemen het comfort, de tractie en de controle toe, ongeacht of je op de pedalen staat of op het zadel zit.

De vering en het totale rijgevoel zijn maatspecifiek afgesteld. Cannondale bereikt dit door de carbon layup en de buisdiameter te bewerken, zodat elke framemaat de juiste hoeveelheid flex en stijfheid biedt. De verfijnde geometrie en zitpositie bieden een stabiele en comfortabele rijervaring zonder dat de dynamiek verloren gaat. Met de Topstone Carbon kan je makkelijker grotere afstanden afleggen en harder rijden.

Cannondale heeft aan alles gedacht. Je hebt veel vrijheid in bandenbreedte (standaard afgemonteerd met 700 x 37c), veel opbergmogelijkheden en bevestigingspunten voor spullen, speed release steekassen, DirectLine kabelgeleiding en geschikt voor seatdropper met interne bekabeling.

Tot slot bevat de Topstone Carbon een geïntegreerde wielsensor welke nauwkeurige gegevens over snelheid, route en afstand biedt. Het systeem registreert jouw fiets, herinnert jou aan onderhoudstermijnen en andere zaken via de gratis Cannondale app.

Oftewel een veelzijdige, comfortabele en dus zeer complete gravelfiets! 

De serie Topstone Carbon modellen in de 2020 collectie is vrij breed; het zwart/rode topmodel is afgemonteerd met Force eTap AXS  (€ 5.499,-) en de serie begint met een zwarte Topstone Carbon welke is voorzien van Shimano 105 Disc (€ 2.499,-). De Topstone Carbon Women's Ultegra RX 2 (€ 2.999,-) is speciaal voor de dames ontworpen.

 

 

Dus voor wie ook niet meer kan wachten; een groot deel van de nieuwe Topstone Carbon collectie is al direct of op korte termijn beschikbaar. Benieuwd geworden naar deze unieke gravelfiets met echte vering? Vanaf morgen - zaterdag 29 juni 2019 - is de Cannondale Topstone Carbon 105 al bij ons in de winkel te bewonderen!

 Naar overzicht