Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Mountainbiketochten in de omgeving

18-10-2019

Zin in een gave mountainbikerit om de hoek?

In de maand november staan de volgende twee leuke mountainbiketochten in onze eigen omgeving op de kalender:

Reto Herfstbostoertocht - zaterdag 2 november 2019 - Arnhem

Op zaterdag 2 november a.s. organiseert WV RETO te Arnhem de Herfstbostoertocht. Deze mountainbiketocht met afstanden van 30, 45, 60 én 100 kilometer laat je de mooiste beboste gebieden in het heuvelachtige terrein in de nabije omgeving van Arnhem en de Veluwezoom zien, waarbij pittige klimmetjes en technische stukken afgewisseld worden met single-tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. Bij de 100 km maak je een uitdagend stapje naar de bossen en heide van Ede. Deze marathonafstand is voor de ervaren mountainbiker met veel technische vaardigheid.

De 100 km voert over de uitgepijlde route van de 60 km en heeft een extra lus van 40 km door de bossen van Ede. Deze extra lus is niet uitgepijld, maar wordt gereden op de GPS. Deelnemers voor de 100 km moeten zich van te voren inschrijven via de NTFU en ontvangen kort van te voren de complete 100 km GPS route.

De start voor de 30, 45 en 60 km is tussen 09:00 en 10:30 uur . De 100 km start tussen 08:30 uur en 9:30 uur. Alle deelnemers starten vanaf het clubgebouw van RETO aan de Daam Fockemalaan 1, 6815 DL te Arnhem, vlakbij ziekenhuis Rijnstate, waar gratis kan worden geparkeerd.

 

Toertocht over de nieuwe MTB route Veluwezoom - zaterdag 23 november 2019 - Eerbeek

Dit jaar is er hard gewerkt aan de nieuwe MTB-route van de Veluwezoom met als resultaat een mooie gevarieerde route met uitdagende klimmetjes diep door bossen, heidevelden en zandverstuivingen van Nationaal Park de Veluwezoom. Sinds het begin van de zomer kan je gebruik maken van het grootste deel van de nieuwe MTB-route. De route is nog niet helemaal af; er wordt nog hard gewerkt door de vrijwilligers en er worden nog tracés toegevoegd. Natuurmonumenten wil jou echter al wel graag uitnodigen om de nieuwe route uit te proberen.

Zaterdag 23 november a.s. om 09:30 uur wordt de route namelijk officieel geopend met een gezellige toertocht over de route. Tijdens de route maak je onder begeleiding van de leden van MTB-club Last Gear kennis met de technische lussen die gemaakt zijn. Daarnaast is er een clinic voor de kinderen. Een leuke mogelijkheid om de nieuwe route eens goed uit te proberen mocht je dit nog niet hebben gedaan!

Je kan tijdens de toertocht kiezen voor verschillende afstanden en het al dan niet rijden van de technische lussen. Bij aanvang krijg je een kaartje met de verschillende mogelijkheden en afstanden. Die liggen tussen de 25 km en 50 km. De starttijd ligt tussen 09:30 en 11:00 uur. Later mag ook maar dan is een soepje achteraf niet gegarandeerd. Het startpunt is restaurant De Heideroos in Eerbeek aan de Harderwijkweg 28.

Let wel, voorinschrijven is wel verplicht. Ze hanteren namelijk een maximum aantal plekken. Vol is dus vol. Voor meer info en inschrijven kijk je hier. De tocht kan geannuleerd worden bij slechte weersomstandigheden. Ze raden je dan ook aan je telefoonnummer te vermelden bij de inschrijving.Naar overzicht