Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Kunst in de etalage bij Goossens Velp

08-08-2019

Mooie wielercreaties van kunstenaar Hubert van Soest

Onder de naam KIEV (Kunst In de Etalage Velp) organiseert Stichting Nieuwe Ruimte een nieuw evenement in het centrum van Velp, namelijk een nieuwe kunstroute met kunst in de etalages van winkeliers van 12 juli tot 1 september a.s.

Er doen 33 kunstenaars mee en 50 winkeliers in het centrum van Velp. In de etalages zijn schilderijen te zien, aquarellen, foto’s en objecten. Elk werk is herkenbaar aan een tekstkaart met gegevens over het werk en de maker.

In de meeste winkels is een plattegrond verkrijgbaar. Hierop staan de locaties en adressen van de winkels en de namen van de kunstenaars. De kunstwerken staan in de Hoofdstraat, Wilhelminastraat, Emmastraat, Rozendaalselaan, Parkstraat, Vijverlaan, De Overtuin, Den Heuvel en Nordlaan.

Ook onze winkel neemt deel aan KIEV.

In onze etalages zie je een aantal mooie wielercreaties van kunstenaar Hubert van Soest. Hij maakt van "fietsafval" - oftewel restanten van fietsen zoals kettingen, tandwielen, spaken en velgen - wielerkunst en wordt daarbij geïnspireerd door historische momenten in de wielersport, zoals de recente ritzege van Mike Teunissen van Team Jumbo-Visma Cycling in de Tour de France.

De KIEV kunstroute in Velp is een leuke tip voor een uitje in de vakantie of in het weekend!Naar overzicht