Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Gloednieuwe Wilier Cento10Air!

27-07-2016

UNIEKE RACEMACHINE!

Na de succesvolle Cento1Air* komt het Italiaanse merk Wilier nu met een gloednieuwe Cento10Air; volgens Wilier een unieke racemachine, die nog meer aerodynamisch en lichter van gewicht is dan de Cento1Air. Bovendien kan de Cento10Air geleverd worden met het nieuwe door Wilier zelf ontworpen volledig geïntegreerd full carbon aero stuur, genaamd 'Alabarda'.

 

 

De vormen van de Wilier Cento10Air buizen werden ontworpen volgens het NACA 'algoritme' en vervolgens aangepast aan de gebruikseisen van een fiets. NACA betekent "National Advisory Committee for Aeronautics". Ontstaan in de jaren '30 en doorontwikkeld in de jaren '60 voor een wiskundige benadering van de complexe wereld van de aerodynamica. Het resultaat van het Cento10Air frame is het beste compromis tussen aerodynamica, gewicht en de regels van de UCI; een racefiets met een hoge aero prestatie, laag gewicht, hoge torsiestijfheid maar nog wel binnen de regels van UCI.

Ook het volledig geïntegreerde full carbon stuur is gemaakt volgens het NACA 'algoritme'. Bovendien gaan de versnellingskabels door het stuur in het frame. Hierop zijn het balhoofd, de stuurpen en spacers allemaal aangepast. De enige kabels die je nog ziet, zijn je remkabels.

De Cento10Air heeft, net zoals de meest recente Wilier frames, een zogenaamd 'gebalanceerd design'. Dit houdt in dat elke framemaat aangepaste buizen heeft zodat deze precies dezelfde waarde en rij eigenschappen heeft. Dus of je nu een maat M of XL hebt, de fiets voelt hetzelfde aan.

Vanwege de bredere voor- en achtervork is montage van 'direct mount' remmen mogelijk, die zorgen voor een zeer hoge remkracht en bovendien geschikt zijn voor montage van 25mm en zelfs 28 mm buitenbanden.

De fiets is naar verwachting vanaf september/oktober 2016 verkrijgbaar met of zonder het full carbon Alabarda stuur, in diverse afmontages en in diverse kleuren met een adviesprijs vanaf € 4.200,- (met SRAM Force en Mavic Cosmic Elite wielset maar zonder Alabarda stuur) tot € 10.500,- (met Shimano Dura-Ace Di2 9150, WH9100 C40 wielset en Alabarda stuur).

Ben jij benieuwd naar de rij eigenschappen van deze prachtige snelle fiets van Italiaanse bodem? Houd dan onze site in de gaten; wij verwachten begin oktober 2016 een testfiets beschikbaar te hebben! Uiteraard krijgen wij dit model ook op voorraad in onze fietsenwinkel zodra beschikbaar!

* De reeds bekende (en goedkopere) Wilier Cento1Air loopt door in de 2017 collectie en is dus nog steeds verkrijgbaar!

 Naar overzicht