Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Giant Tour Ride 2 juli! Start op Papendal Arnhem!

09-06-2016

Vier de start van de Tour de France met de Tour Ride van Giant!

Op zaterdag 2 juli a.s. is het zover, dan gaat de 5e editie van de Tour Ride van start op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. Traditioneel viert het fietsmerk Giant zo de start van de Tour de France en geeft de breedtesport beoefenaars de gelegenheid om aan hun eigen conditie te werken. De Tour Ride is er niet alleen voor fietsliefhebbers met een racefiets, maar ook met een mountainbike of E-bike! Wellicht ten overvloede: uiteraard ben je ook van harte welkom als je niet op een Giant, maar op een ander merk fiets rijdt!

Tijdens de Tour Ride is aan alles gedacht. Zo zijn er verschillende verzorgingsposten met eten en drinken en zijn de routes door specialisten uitgezet om een uitdagende en inspirerende fietsdag te garanderen. Deelnemers kunnen inspiratie halen uit de deelname van Team Just Lease dat met de meest succesvolle Nederlandse Olympiër Ireen Wust aan de start staat. Je wordt uitgedaagd door haar trainer Rutger Thijssen die twee gespecialiseerde clinics op het gebied van training geeft. Let wel, hiervoor moet apart worden ingeschreven via info@gianttourride.nl (beperkt aantal plaatsen!).

Wil je als eerste een glimp van de Giant & Liv collectie voor 2017 opvangen, dan ben je op Papendal op het juiste adres. Giant & Liv zullen daar een pre-collectie tentoonstellen!    

Race

De toerfietsers kunnen kiezen uit drie routes. Zowel de geoefende wielerliefhebber als de beginnende toerfietser vindt hier zijn uitdaging en kunnen afhankelijk van het niveau kiezen voor 60, 100 of 140 kilometer.

MTB

Vanuit het Nationaal Sportcentrum Papendal zijn twee mountainbike routes uitgezet die gebruikmaken van de prachtige natuur op de Veluwe. De bikers kunnen kiezen uit twee uitdagende routes van 30 of 50 kilometer met heuvels en afdalingen.

E-bike

Om een compleet fietsfestijn van de Giant Tour Ride te maken is er aan de E-bike bezitter ook gedacht. De afstanden voor de E-bike, die weer een andere route rijden dan de toerfietsers, bestaat uit 35 en 65 kilometer en kent veel bezienswaardigheden in een indrukwekkende omgeving.

Inschrijven en kans maken!

Fietsers kunnen zich voorinschrijven (in- of exclusief wielershirt) t/m 24 juni a.s. via www.gianttourride.nl. Alle inschrijvers maken kans op een Giant Defy 3. Na de verschillende tochten wordt er op basis van het startnummer een trekking gehouden. Op de dag zelf kan je je ook nog inschrijven.

Ladies Rides

Tijdens de Tour Ride wordt ook een speciale Ladies Rides georganiseerd. Renster Kyara Stijns van het vrouwenteam Liv-Plantur en Jeanne Korevaar van Rabo-Liv begeleiden deze tocht. Mochten deelneemsters vriendinnen of moeders willen meebrengen die nog geen ervaring en/of racefiets hebben. Geen probleem, er staat een aantal fietsen voor hen klaar! Bij inschrijving graag vermelden of je wel of geen fiets hebt. Aanmelden kan via info@gianttourride.nl, maar let op; er is plek voor maximaal 25 vrouwen, dus wees er snel bij!

 Naar overzicht