Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Giant Prime E+1 beste score!

19-06-2018

E-bike test 2018 Consumentenbond

De Giant Prime E+1 e-bike is de best scorende fiets in de test van de Consumentenbond. Deze elektrische fiets met middenmotor behaalt een 8,4 als eindrapportcijfer. Vooral als het gaat om de actieradius (score: 10) en kwaliteit van ondersteuning (score: 9,5) gooit de Prime E+1 hoge ogen.

 

De Giant Prime E+1 is een moderne stijlvolle e-bike die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik. Deze sportieve ogende maar zeker ook comfortabele elektrische fiets is voorzien van onder andere een Shimano 8 speed naafversnelling, krachtige hydraulische schijfremmen, geïntegreerde automatische verlichting met dagrij functie, soepele en krachtige SyncDrive Life middenmotor (60 Nm)  en een 500wh accu voor een lange actieradius.

Giant heeft jaren geleden een eigen elektrisch systeem ontwikkeld, in samenwerking met Panasonic en Yamaha. Deze middenmotor (SyncDrive Life) en accu (EnergyPack) springen er in de test van de Consumentenbond in positieve zin uit. Van alle modellen met een middenmotor die onder de loep zijn genomen, is Giant de enige die een 10 scoort op het punt actieradius. Giant biedt met haar accu veruit de grootste actieradius onder de hoogste ondersteuning. De middenmotor levert veel ondersteuning, ongeacht de omstandigheden. Bij het heuvelop rijden, wegrijden en versnellen doet het systeem steeds zijn werk.

Naast het functioneren van het elektrisch systeem krijgt ook de LED-dagrijverlichting, welke is geïntegreerd in het aluminium frame, de nodige positieve reacties (score 9,1). De verlichting op deze fiets zit tevens in het spatbord, in combinatie met een lichtsensor. Het voordeel daarvan is dat de verlichting automatisch aangaat zodra het bijvoorbeeld schemert of als je door donker, bosrijk gebied rijdt. Dat vergroot de zichtbaarheid en dus de veiligheid.

De Giant Prime E+1 is verkrijgbaar in de kleuren Gloss Black (zwart) of de meer opvallende maar gave Royal Blue (blauwe) kleur met een adviesprijs van € 2.799,-. Dit model hebben wij op voorraad in onze fietsenwinkel, dus je kan de Prime E+1 zelf bij ons ervaren! Goossens Velp is dealer van Giant en heeft naast elektrische fietsen, ook racefietsen, mountainbikes, hybrides en stadsfietsen van dit merk in het assortiment.Naar overzicht