Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Ga jij (weer) met ons mee, mountainbiken in het Teutoburger Wald?

18-11-2018

Gezamenlijke MTB rit over de prachtige route 'Hermannsweg'!

Op circa 1,5 uur rijden van Velp ligt in Duitsland het Teutoburger Wald, een lang gestrekte heuvelrug met rotspartijen en de nodige hoogtemeters.

De Hermannsweg, een van de mooiste hooggelegen (wandel)routes van Duitsland, loopt over de kam van het Teutoburger Wald. Deze route is ongeveer 156 kilometer lang en is verdeeld in 8 dagetappes. Een van de etappeplaatsen is Tecklenburg. De weg heeft zijn naam te danken aan Hermann de Cherusk, die in het jaar 9 na Chr. drie Romeinse legioenen onder leiding van veldheer Varus overwon. De route is bijzonder afwisselend en onderweg kan je genieten van prachtige uitzichten. Een paradijs voor mountainbikers!

Wij, het team van Goossens Velp, willen graag deze ervaring met jou delen. Bij deze nodigen wij jou dan ook uit om met ons mee te gaan naar Duitsland op zondag 18 november a.s.! Die dag hebben wij een mountainbike rit over een deel van de Hermannsweg gepland en een ieder die zin en tijd heeft kan zich die dag bij ons aansluiten!

 

Programma

 

08:00 uur:  Vertrek vanaf de winkel (Nordlaan 32 Velp ), op eigen vervoer  (zoveel mogelijk samen rijden)

Je hebt ook de mogelijkheid om te vertrekken vanaf de carpoolplek aan de A1 te Bathmen om 08.30 uur. Daar is een 2e vertrekpunt waar de groep die om 08.00 uur uit Velp is vertrokken bij aansluit om 08.30 uur.

09:30 uur: Verwachte aankomst parkeerplaats bij Hörstel (vlak aan autobaan 30, afslag 10 Hörstel)  

Hieronder een kaartje met afslag 10 bij Hörstel op de A30 en de parkeerplaats "Nassen Dreieck" waar we starten.

 

09:45 uur: Start van gezamenlijke mountainbike rit over deel van Hermannsweg

Na ongeveer 17 kilometer komen wij in het stadje Tecklenburg waar wij gezamenlijk bij de plaatselijke bakker een bakje koffie (of kop thee) met wat lekkers nuttigen (op onze kosten).

Bij voldoende animo en indien nodig, dan splitsen wij op dit moment de groep. De minder getrainde personen kunnen de route terug naar de auto pakken (in totaal circa 35 kilometer met ongeveer 700 hoogtemeters). De andere groep gaat een lus om Tecklenburg maken en komt vervolgens weer op dezelfde route uit (ongeveer15 tot 20 km extra, dus in totaal ongeveer 50/55 km met circa 1.200 hoogtemeters).

 

13:00 uur: Rond dit tijdstip verwachten wij dat iedereen weer terug kan zijn bij de auto en kunnen wij na het omkleden op weg terug naar Velp onder het mom van "samen uit, samen thuis"!

 

15:00 uur: Verwachte terugkomst in Velp bij de winkel aan de Nordlaan.

 

Belangrijk

Het is géén georganiseerde betaalde tocht; deelname geschiedt op eigen risico en voor eigen rekening.

Het dragen van een helm is verplicht.

De Hermannsweg is een wandelroute dus houd rekening met andere gebruikers van dit pad.

Bij slecht weer komt de rit te vervallen: indien de rit NIET doorgaat dan geven wij dit op zaterdag 17 november 2018 in de namiddag (voor 18.00 uur) op onze site en social media pagina's aan.

 

Interesse?

 

Lijkt het jou ook ontzettend leuk om voor de afwisseling een keer een mooie MTB route anders dan die op de Veluwe én buiten Nederland te pakken?

Ga dan met ons mee op zondag 18 november a.s. en geef je dan uiterlijk op vrijdag 16 november a.s. op met vermelding van jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres door:

-  een mail te sturen naar info@goossensvelp.nl * of naar wouter.vincent@hotmail.com of dit contactformulier * in te vullen;

of

- langs te komen in onze winkel en je daar aan te melden voor de gezamenlijke rit!

 

Graag tot dan!

Team Goossens Velp

 

* je ontvangt pas na 13 november a.s. een bevestiging van je aanmelding als jij je in de periode van 27 oktober (na 17.00 uur)  t/m 12 november 2018 aanmeldt via info@goossensvelp.nl, via social media of via het online contactformulier.

 

 

 

 

 

 Naar overzicht