Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Cannondale Scalpel 2021

26-06-2020

De nieuwe norm!

Maak kennis met de nieuwste uitvoering van Cannondales legende, de Scalpel. Volgens Cannondale is dit eenvoudigweg de snelste, agressiefste en meest degelijke crosscountryfiets op de markt.

In hun strijd om de lichtste fiets besteden andere fabrikanten steeds minder aandacht aan een goede vering. Dankzij de innovaties van Cannondale zijn hun fietsen echter lichter én stijver, en de nieuwe Scalpel heeft een onmiskenbare troef met volgens Cannondale de meest geavanceerde vering die ooit voor het crosscountrysegment werd ontwikkeld. De Scalpel is de ultieme crosscountrymachine voor topsnelheid op de trails, zowel voor professionals als amateurs.

Belangrijkste voordelen van de nieuwste Scalpel:

  • Vering voor snelheid: de liggende achtervork is voorzien van een nieuwe techniek, gepatenteerde carbon flexzones, ook wel FlexPivot genoemd. Dit deel in de liggende achtervork is dun en flexibel; FlexPivot is niet alleen licht van gewicht maar levert ook ongelofelijke veerprestaties in combinatie met de achterdemper. 

  • Graden verschil: nog progressievere geometrie door vlakkere balhoofdhoek plus steilere zitbuishoek.

  • Stijf, licht en snel: met slechts 1.900 gram voor het nieuwste Scalpel frame incl. demper is het een van de absoluut lichtste dubbel geveerde MTB-frames die tot nu toe is gemaakt.

  • De beste XC-vork: de kenmerkende Lefty is de meest geavanceerde, soepelste en meest nauwkeurig sturende ultralichte XC-vork.

De nieuwste Scalpel wordt ook gekenmerkt door Ai - asymmetrische integratie - bij de aandrijflijn. Dit biedt niet alleen een forse bandenvrijheid terwijl de liggende achtervorken kort blijven voor tractie en levendigheid maar ook het voordeel van een stijver, sterker achterwiel. Daarnaast zijn de kabels mooi weggewerkt en wordt de lay-out van de achtervering aangepast voor elke maat zodat je ongeacht je lichaamslengte dezelfde briljante veerprestaties krijgt.

Een leuke maar vooral handige toevoeging, naast de mogelijkheid om 2 bidonhouders te monteren, is de STASH Kit: een Fabric 8-in-1-minitool in een snel uitneembare houder, een Dynaplug tubeless plugkit en je Co2-pomp, allemaal netjes weggewerkt onder je bidon. Snel en makkelijk toegankelijk voor een bliksemsnelle reparatie onderweg.

De line-up van de nieuwste Cannondale Scalpel Carbon bestaat uit 2 Hi-MOD versies, resp. HM Ultimate (€11.499,-) en HM 1 Teamreplica (€ 7.999,-), en de Carbon LTD (€ 6.499,-), Carbon 2 (€ 4.999,-), Carbon 3  (€ 4.199,-) en Carbon 4 (€ 3.699,-). Daarnaast is er wederom een SE serie, welke is voorzien van een 120mm veerweg en Dropper Post; de Carbon SE 1 (€ 4.999,-) en SE 2 (€ 3.799,-). Voor de dames is er een variant van de Scalpel Carbon 2 en Carbon SE 2.

Benieuwd? Kom naar onze fietsenwinkel! De gave zwart/roodoranje gekleurde Scalpel Carbon 2, afgemonteerd met Shimano XT 12-speed onderdelen, Lefty Ocho voorvork, Fox Float achtervering en HollowGram carbon velgen, is al bij ons te bewonderen!

 Naar overzicht