Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Betere positie op fiets gewenst?

02-01-2019

Laat een fietsmeting uitvoeren en profiteer van een wel heel voordelig tarief!

Zit jij niet lekker op jouw racefiets of mountainbike en ben je op zoek naar een betere positie? Maak een afspraak voor een fietsmeting op woensdag 2 t/m zaterdag 5 januari 2019 en betaal die dagen slechts € 25,-! Normaal gesproken rekenen wij € 50,- voor een fietsmeting.

Wij werken met het fietsmeetsysteem van Cyclefit. Dit systeem combineert de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van biomechanica en inspanningsfysiologie, en heeft die kennis vervolgens gebruikt voor de analyse van ontelbare metingen en zitposities. Op die wijze is een optimale fietshouding in kaart gebracht, die voor elk individu persoonlijk wordt berekend door het opmeten van een aantal essentiële lichaamsmaten. Deze maten kunnen op correcte en eenduidige wijze worden gemeten met speciaal hiervoor ontwikkeld meetapparatuur.

Een Cyclefit meting bestaat uit 6 maatbepalingen:

1) Kruishoogte (ofwel binnenbeenlengte)

2) Dijbeenlengte

3) Romplengte

4) Armlengte

5) Schouderbreedte

6) Voetlengte

Naast deze lichaamsmaten worden voor elke meting een aantal andere variabelen ingevoerd, zoals bijvoorbeeld geslacht, soort fiets, niveau, pedaalsysteem, vorm van het stuur, soort remhendels, lengte van het zadel, dikte van de zool van de schoen. Al deze informatie samen wordt verwerkt tot een duidelijk en eenduidig advies.

Aangezien iedere categorie fietser eigen specifieke behoeften heeft, biedt Cyclefit advies op maat voor de positie op verschillende types fietsen: racefietsen, tijdritfietsen, mountainbikes, hybride fietsen, stadsfietsen, elektrische fietsen.

Twee belangrijke uitgangspunten van een Cyclefit positionering zijn:

1. Hoogte: een juiste stand van het zadel voor het leveren van optimale kracht in combinatie met het voorkomen van een verkeerde belasting van de spieren.

2. Lengte: een gestrekte zit voor ontlasting van pols, nek en wervelkolom, meer vermogen tot zuurstofopname, een stabielere zit en meer aerodynamica.

Naast het opmeten van de lichaamsmaten zorgen wij ervoor dat de fiets wordt afgesteld aan de hand van het advies. Het is mogelijk dat er enkele onderdelen vervangen moeten worden om de fiets in de optimale positie te kunnen afstellen. Op basis van het advies kan geconcludeerd worden dat bijvoorbeeld de stuurpen van jouw fiets te lang is. Uiteraard voeren wij de afstelling van de fiets altijd in overleg en samen met jou uit. De kosten van de te vervangen onderdelen zijn niet bij de prijs van een fietsmeting inbegrepen.

Cyclefit is voor veel fietsers de ideale tool om de juiste houding op de fiets te vinden! Dus blijf niet langer in die minder comfortabele positie fietsen maar maak een afspraak voor een fietsmeting bij Goossens Velp! Dit kan bij ons in de winkel, telefonisch, per mail via info@goossensvelp.nl of via dit contactformulier.Naar overzicht