Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

Airborne Fietstoertocht 2016

26-08-2016

Zondag a.s. met de racefiets op pad?

Op zondag 28 augustus 2016 organiseert WV RETO de 32ste editie van de Airborne Fietstoertocht. Ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem kan je als fietsliefhebber deelnemen aan een volledig gepijlde, unieke fietstocht langs diverse monumenten van de Slag om Arnhem. De tocht kenmerkt zich door routes die leiden door bossen, heidevelden en uiterwaarden; een diversiteit aan landschappen die de Veluwezoom en het Gelders Rivierengebied je te bieden hebben.

 
Afstanden en starttijden

Je kunt kiezen uit de afstanden 80, 120 en 150 kilometer. Start en finish zijn bij het clubhuis van WV RETO aan de Daam Fockemalaan 1 te Arnhem. De vertrektijd is tussen 07.30 - 10.30 uur voor de 80 en 120 kilometer; tussen 07.30 - 09.30 uur voor de 150 kilometer.

 
Vrouwenstart

Om 9.30 uur vertrekt er een peloton met vrouwen die de eerste 30 kilometer samen zullen rijden. Het peloton wordt geleid door de damesclub van RETO Arnhem. De gemiddelde snelheid zal rond de 25 km per uur liggen.
 

Parkeren

Deelnemers aan de Airborne Fietstoertocht kunnen gratis parkeren op parkeerplaatsen van Ziekenhuis Rijnstate. Parkeerregelaars zullen daarbij assisteren. In eerste instantie staat ter beschikking parkeerplaats P8; wanneer deze vol staat, kan gebruik worden gemaakt van P6, vervolgens van P3.

 

Kosten deelname

Daginschrijving 

€8.00 | €6.00 (NTFU-leden)

RETO leden: gratis deelname

 
Foodtrucks

WV RETO heeft een aantal foodtrucks bereid gevonden om bij de finish aanwezig te zijn voor bijvoorbeeld een patatje of bord pasta. Dat wordt dus smullen na een prachtig ritje!

 
Strava Groep

WV RETO heeft speciale Strava segmenten in het parcours opgenomen. Meld je aan bij deze Strava groep en deel je activiteiten voor en na de Airborne fietstoertocht.

 
Sponsor

Goossens Velp is sponsor van deze prachtige toertocht en zal een deel van de ochtend bij de start aanwezig zijn met een stand voor technische ondersteuning (kleine ingrepen). 

Alvast een mooie rit toegewenst zondag a.s.!

 Naar overzicht