Racefiets en MTB blog Goossens Velp fietsenwinkel

ADDIX: het beste MTB compound van Schwalbe!

18-08-2017

ADDIX, nieuwe technologie van Schwalbe!

Met het ADDIX compound heeft Schwalbe de oplossing voor elke uitdaging op ieder terrein. ADDIX wordt gefabriceerd met een compleet nieuwe samenstelling en een compleet nieuw mengproces. Het nieuwe compound biedt een betere rolweerstand, meer grip, betere demping en een langere levensduur.

Het assortiment bestaat uit vier rubbersamenstellingen:

ADDIX Speed (rood): het compound voor XC (cross country) wedstrijdrijders, waarbij het draait om snelheid en grip. De rolweerstand is nog lager en tegelijkertijd kan de band meer belast worden en gaat deze langer mee.

ADDIX Speedgrip (blauw): het universele compound en daardoor het breedst inzetbaar. Ideaal voor XC, allmountain en trailriding. Het biedt veel van alles: snelheid, grip en duurzaamheid. Een beduidend verschil met de voorgaande PaceStar compound bij intensief gebruik: betere prestaties en een langere levensduur.

ADDIX Soft (oranje): dit compound slaat bruggen. Het hoort thuis in de enduro- en downhillwereld, maar past ook bij de veeleisende allmountain of trailriding. Het blinkt ook uit in combinaties: bijvoorbeeld voor Soft en achter Speedgrip voor meer snelheid. Of, voor meer demping, voor Ultra Soft en achter Soft. Daarnaast is de ADDIX Soft compound ook ideaal voor E-MTB's. Daar komen de sterke punten van "veel demping en maximale grip" vol tot hun recht. Deze geoptimaliseerde eigenschappen van ADDIX blijven het gehele jaar constant, zelfs onder koude weersomstandigheden.

ADDIX Ultra Soft (paars): het compound voor hardcore gebruik bij enduro en downhill. Het is extreem zacht; het zuigt zich als het ware vast aan de bodem en maakt direct contact met de ondergrond. Alles is daarbij gericht op één doel: maximale demping en maximale grip.

 

Deze vier namen vormen het programma, ze benoemen direct het karakter van het compound. Een ADDIX band is te herkennen aan het label op de zijkant en aan de gekleurde strepen in het profiel.

Schwalbe ADDIX MTB banden zijn bij Goossens Velp verkrijgbaar!Naar overzicht