Showroom fietsonderdelen
Showroom Ortlieb fietstassen
Showroom fietsonderdelen merken
merken

SQlab zadels

Goossens Velp is één van de dealers van de ergonomische SQ lab zadels.

Volgens SQlab moet een zadel passen zoals een paar schoenen dat ook doet. Als een zadel te smal is dan veroorzaakt het druk precies daar waar je het juist niet wilt voelen. In 2002 introduceerde SQlab als eerste zadelfabrikant een systeem voor het meten van de afstand tussen de zitbotjes waarmee de optimale breedte van het zadel kan worden berekend. Alle modellen van SQlab zadels zijn ook beschikbaar in meerdere breedtematen, zodat jouw zitbotjes gegarandeerd volledig vlak op het zadel staan. Daarmee wordt de druk op andere (edele) delen weggenomen. Het is bij de SQlab zadels van belang dat elk zitbotje midden op het daarvoor bestemde vlak zit. Wanneer dit te ver naar de rand zit, betekent dit dat de druk naar het midden wordt verplaatst.

Een ander kenmerk van SQlab dat zorgt voor verlichting van de gevoelige delen is de lager gelegen neus ten opzichte van de achterzijde van het zadel in combinatie met het lichte kuiltje in het midden van het zadel.

Naast de keuze in breedte biedt SQ Lab ook zadels met 'active technology' aan. Deze 'active' technologie houdt in dat het zadel meegaat met de trapbeweging die je als fietser maakt. Dit moet er voor zorgen dat het bekken actief mee beweegt met de trapbeweging waardoor vermoeidheid en pijn in de onderrug kan worden voorkomen. De mate van flexibiliteit wordt bepaald door elastomeren die je onder je zadel kan bevestigen. Die worden meegeleverd met het zadel en je hebt daarbij de keuze tussen soft, medium of hard. Elk elastomeer heeft een bepaalde gewichtscategorie waarvoor zij geschikt is. Hoe zwaarder hoe harder de elastomeer.

Omdat de breedte van een zadel erg belangrijk is wordt ieder SQlab zadel met een persoonlijke meting geadviseerd. Aan de hand van de zitbotjes wordt de breedte van het zadel bepaald. Vervolgens wordt gekeken welk type zadel het beste bij jou past aan de hand van hoe diep je op de fiets zit en voor welke activiteit (race, MTB etc.) je het zadel gaat gebruiken. Hoe meer rechtop je op de fiets zit, hoe breder het zadel moet zijn.

SQ Lab zadels zijn verkrijgbaar bij Goossens Velp. Benieuwd naar een zadel van dit merk? Kom gerust binnen in onze fietsenwinkel en laat je adviseren! Goossens Velp heeft diverse sportieve SQlab zadels op voorraad en kan vrijblijvend een zogenaamde 'sit en fit' meting uitvoeren om de afstand tussen jouw zitbotjes en daarmee de optimale breedte van jouw zadel te bepalen!

Lees meer

Onze webshop

Op dit moment hebben wij (nog) geen webshop. Wij verwelkomen jou graag in onze fietsspeciaalzaak aan de Nordlaan 32 in Velp voor een persoonlijk advies bij jouw aankoop, een gezellig praatje over onze gedeelde fietspassie én een kop koffie (mét koekje)! In onze fietsenwinkel vind je een uitgebreid assortiment in een gemoedelijke setting met aandacht voor sfeer en overzicht.  Graag tot daar!

Team Goossens Velp