Showroom fietsonderdelen
Showroom Ortlieb fietstassen
Showroom fietsonderdelen merken
merken

SMP zadels

Goossens Velp is één van de dealers van SMP zadels. 'Designed on your body!'. SMP4BIKE zadels van Selle SMP zijn unieke producten vanwege de ergonomische vormgeving. Deze zadels zijn het resultaat van grondige studies naar lichaam-zadel interacties van de fietser tijdens alle fases van het fietstraject. SMP zadels zijn gemaakt voor bijvoorbeeld problemen met het zitvlak, de prostaat of voor fietsers met rugklachten. Problemen en klachten die het fietsen bemoeilijken.  

De volgende eigenschappen zijn kenmerkend voor alle modellen van Selle SMP zadels:

  • de typische 'snavel'-vorm van de neus van het SMP zadel, ter voorkoming van het samendrukken van de genitaliën en biedt steun zodat meer kracht op de pedalen gezet kan worden;

  • het grote middenkanaal (opening in het SMP zadel) dat afknelling van de geslachtsorganen voorkomt;

  • de uitsparing aan de achterkant van het zadel ter bescherming van het stuitbeen tegen kneuzingen en stoten op oneffen terrein;

  • de lengte van de zadelbrug dat zorgt voor maximum afstelling van het zadel waardoor iedere fietser de juiste positie kan vinden, waarbij het gewicht van de fietser wordt verdeeld tussen het zitvlak en het onderste gedeelte van het bekken.

De verschillen tussen de modellen zitten in de vulling (van hard tot zacht), de breedte en de lengte. Diverse persoonlijke factoren en het type fietssport dat je beoefent bepalen welk SMP zadel je het beste kunt kiezen. Wij adviseren je om onze fietswinkel te bezoeken en je daar verder te laten informeren. 

SMP zadels zijn bij Goossens Velp verkrijgbaar. Tevens hebben wij een aantal testzadels van het merk Selle SMP. 

Lees meer

Onze webshop

Op dit moment hebben wij (nog) geen webshop. Wij verwelkomen jou graag in onze fietsspeciaalzaak aan de Nordlaan 32 in Velp voor een persoonlijk advies bij jouw aankoop, een gezellig praatje over onze gedeelde fietspassie én een kop koffie (mét koekje)! In onze fietsenwinkel vind je een uitgebreid assortiment in een gemoedelijke setting met aandacht voor sfeer en overzicht.  Graag tot daar!

Team Goossens Velp