Showroom fietsonderdelen
Showroom Ortlieb fietstassen
Showroom fietsonderdelen merken
merken

Shimano cassettes, kettingen en meer

Goossens Velp is één van de dealers van Shimano fietsonderdelen en is tevens een Shimano Service Center. Dit Japanse merk is opgericht in 1921 door Shozaburo Shimano in Osaka, Japan, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.  Een achtertandwiel was het eerste fietsonderdeel dat Shimano in productie nam, dat vanaf 1931 ook hun eerste exportproduct was. Zij breiden het programma uit met een derailleur en drieversnellingsnaaf vanaf de midden jaren 50 van de vorige eeuw. In 1973 ziet de eerste volledige Dura-Ace groep het levenslicht. Shimano zet de markt voor racefiets onderdelen op zijn kop met de ontwikkeling van geïndexeerd schakelen (SIS) in 1984. Het inmiddels bekend systeem van geïntegreerd remmen en schakelen, STI, wordt geïntroduceerd in 1990. Met de Dura-Ace 7970 groep in 2009 vond de introductie van het elektronisch schakelen, 'Digital Integrated Intelligence (Di2), plaats.

Shimano produceert met name fietsonderdelen welke deel uitmaken van een fietsgroep,  zoals naven, body's, cassette, ketting, derailleurs, crankstel, trapas, pedalen, remmen, shifters. Er zijn groepen in verschillende prijsklassen ; onder andere de groepen Dura-Ace, Ultegra, 105 en Tiagra voor de racefiets en de groepen XTR, XT,SLX, Deore en Alivio voor de mountainbike. Naast de productie van deze fietsonderdelengroepen maakt Shimano ook fietswielen en accessoires, zoals fietskleding en fietsschoenen

Shimano fietsonderdelen zijn bij Goossens Velp verkrijgbaar. 

Lees meer

Onze webshop

Op dit moment hebben wij (nog) geen webshop. Wij verwelkomen jou graag in onze fietsspeciaalzaak aan de Nordlaan 32 in Velp voor een persoonlijk advies bij jouw aankoop, een gezellig praatje over onze gedeelde fietspassie én een kop koffie (mét koekje)! In onze fietsenwinkel vind je een uitgebreid assortiment in een gemoedelijke setting met aandacht voor sfeer en overzicht.  Graag tot daar!

Team Goossens Velp