Showroom fietsonderdelen
Showroom Ortlieb fietstassen
Showroom fietsonderdelen merken
merken

Rotor shop

Goossens Velp is één van de dealers van Rotor fietsonderdelen. Rotor is een Spaans merk dat innovatieve producten ontwikkeld en produceert ter verbetering van jouw fietservaring door 'out-of- the-box' te denken. Niet de mode bepaalt hoe de producten eruit zien maar de beste techniek en materialen. Zo produceren ze stijve en lichte cranks waarbij Rotor niet alleen aandacht heeft voor de stijfheid van de rechterzijde maar zeker ook voor de linkerzijde plus de as.

Het basis idee van het Rotor systeem is ontstaan in het centrum van de technische ontwikkeling in Spanje, de Aeronautical Engineering School of Madrid. Een aantal studenten ontwikkelden het eerste prototype in 1995.  Deze werd goedgekeurd door het hoofd van de school en daarna werd het type gecreëerd door de productieafdeling van de universiteit. De makers van het prototype besloten vervolgens om het product door te ontwikkelen en hun eigen bedrijf op te richten. Test door meerdere wetenschappers toonden aan dat het Rotor systeem op biomechanisch gebied duidelijk meer voordelen opleverde in vergelijking met traditionele cranksystemen. De eerste versies van het Rotor systeem werden in 1998 gemaakt door de Spaanse producent EDR en op de markt gebracht.

In 2005 maakte Rotor een grote én gedurfde stap door de ovale Q-rings kettingbladen te introduceren. De ovale tandwielen zorgen voor een betere krachtverdeling tijdens de pedaalslag. Met een Rotor Q-ring heb je de grootste tandwieldoorsnede op het punt dat je het meeste kracht kunt zetten en onderin , op het 'dode punt',  heb je de kleinste doorsnede.  Door deze vormgeving wordt de tijd in de krachtoverbrengingsfase verlengd en fiets je soepeler door de kritieke 'dode punten'. Hierdoor kan je sneller accelereren en een nog rondere pedaalslag krijgen. Je maakt namelijk gebruik van een bredere groep spieren.

Naast cranks en kettingbladen produceert Rotor ook diverse bracket lagersets en inmiddels ook vermogensmeters. 

Ovale Rotor Q-rings kettingbladen en overige Rotor onderdelen zoals cranks, kettingen en trapassen zijn bij Goossens Velp verkrijgbaar. Tevens kan je Rotor ovale kettingbladen bij Goossens fietsenwinkel Velp testen.

Lees meer

Onze webshop

Op dit moment hebben wij (nog) geen webshop. Wij verwelkomen jou graag in onze fietsspeciaalzaak aan de Nordlaan 32 in Velp voor een persoonlijk advies bij jouw aankoop, een gezellig praatje over onze gedeelde fietspassie én een kop koffie (mét koekje)! In onze fietsenwinkel vind je een uitgebreid assortiment in een gemoedelijke setting met aandacht voor sfeer en overzicht.  Graag tot daar!

Team Goossens Velp