Showroom Wilier fietsen dealer Nederland
Showroom Van Nicholas fietsen dealer
Showroom Cube fietsen dealer Nederland
Showroom Cortina fietsen dealer
merken

Wilier fietsen dealer Nederland

Goossens Velp is één van de dealers van Wilier fietsen in Nederland. ‘Wilier’ heet voluit ‘Wilier Triestina’ en is van Italiaanse afkomst. Opgericht in 1906 door Pietro Dal Molin in Bassanio del Grappa, is het bedrijf hedendaags in Rossano Veneto gevestigd. En sinds enkele jaren is Wilier toonaangevend als topmerk in Italië. De bedrijfsnaam stamt af van de Italiaanse zin “W l’Italia liberata e redenta" wat betekent Lang Leve Italië, bevrijd en verlost. In de Wilier fiets combineert het merk know-how met originaliteit en met onderzoek. Het UCI World-Tour team Lampre-ISD maakte gebruik van fietsen van Wilier Triestina. De winnaar (Alessandro Ballan) en de nummer twee (Damiano Cunego) van Wereldkampioenschappen Wielrennen 2008 reden op Wilier fietsen.

Anekdote: Marco Pantani is in 2004 overleden aan een overdosis cocaïne. Hij won in 1997 de tourrit naar de Alpe D’Huez op een Wilier. De Giro en de Tour won de Italiaan in 1998, niet op een Wilier, maar op een Mercatone Uno Bianchi Mega Pro XL Reparto Corse. Pantani gaf deze twee fietsen vervolgens aan een vriend. Deze vriend  was een restauranteigenaar en dit restaurant zat vlakbij het huis van de tourwinnaar in Cesenatico. Het restaurant werd echter failliet verklaard en in 2012 werden beide fietsen tijdens een drukbezochte veiling gekocht door verzamelaars die er € 13.000 (Bianchi) en € 8.000 (Wilier) voor betaalden.


Fietsen, fietsaccessoires en fietsonderdelen van Wilier zijn bij Goossens Velp verkrijgbaar.

Lees meer

Onze webshop

Op dit moment hebben wij (nog) geen webshop. Wij verwelkomen jou graag in onze fietsspeciaalzaak aan de Nordlaan 32 in Velp voor een persoonlijk advies bij jouw aankoop, een gezellig praatje over onze gedeelde fietspassie én een kop koffie (mét koekje)! In onze fietsenwinkel vind je een uitgebreid assortiment in een gemoedelijke setting met aandacht voor sfeer en overzicht.  Graag tot daar!

Team Goossens Velp