Showroom Wilier fietsen dealer Nederland
Showroom Van Nicholas fietsen dealer
Showroom Cube fietsen dealer Nederland
Showroom Cortina fietsen dealer
merken

Ridley fietsen dealer Nederland

Goossens Velp is één van de dealers van Ridley fietsen in Nederland. Ridley is een Belgisch merk en maakt ook fietsonderdelen. De oprichter Joachim Aerts heeft zijn bedrijf vernoemd naar de Britse filmregisseur Ridley Scott. Hij heeft het merk in 1997 opgericht. Eerst was het lakken van fietsen de specialisatie van het bedrijf, later heeft het ook een eigen lijn op de markt gebracht. Eigenlijk heet Ridley officieel Race-Productions NV dat zijn thuis heeft in Paal-Beringen, België.
Ze leveren: racefietsen voor wielrennen, crossfietsen voor veldrijders, MTB’s en pistefietsen.

Het is gezegd dat Ridley de snelste fietsen ter wereld produceert, de Ridley Noah Fast racefiets en de Ridley Dean tijdritfiets. Beide fietsen zijn uitgevoerd met het gepatenteerde 'FAST-concept'. Dit concept van Ridley staat voor Future Aero Speed Technology en is een drieledig concept met drie revolutionaire technologieën welke zijn ontwikkeld door de ingenieurs van Ridley aan de hand van jarenlange windtunneltests:

  1. F-Splitfork: vlijmscherpe geïntegreerde luchtgleuven in de vorkbenen van de voorvork en de staande achterbrug neutraliseren de rond de wielen gegenereerde turbulentie. En creëren een vacuüm waardoor de wielen voor een stuk in het luchtledige draaien. Resultaat is snelheid!

  2. F-Brake: de eerste volledig geïntegreerde rem! De eerste rem die jou sneller laat rijden!

  3. F-Surface: een gestructureerde deklaag op strategische plaatsen van het frame die de lucht vlot rond het frame doet bewegen, zodat de lucht het frame niet loslaat en er geen luchtweerstand ontstaat.

Anekdote: In de Tour de France van 2015 heeft de Duitse Lotto-Soudal renner André Greipel vier etappes, waaronder de slotetappe naar de Champs-Elysees, gewonnen op zijn Ridley Noah SL. Daarnaast hebben in de afgelopen 10 jaren maar liefst zeven wereldkampioenen op een Ridley fiets gereden.

Fietsen van Ridley zijn bij Goossens Velp verkrijgbaar.

Lees meer

Onze webshop

Wordt aan gewerkt!