Showroom Wilier fietsen dealer Nederland
Showroom Van Nicholas fietsen dealer
Showroom Cube fietsen dealer Nederland
Showroom Cortina fietsen dealer
merken

Giant fietsen dealer Nederland

Goossens Velp is één van de dealers van Giant fietsen in Nederland. Het merk werd in 1972 opgericht in Taiwan. Ze maken stads- en racefietsen en mountainbikes en begon aanvankelijk als producent van fietsen die onder andere merknamen verkocht werden (Schwinn en Nishiki, eigen label). Onder Bill Austin begon Giant in 1986 fietsen te maken onder eigen label om te concurreren met de andere merken die fietsen voor 200 dollar of meer verkochten. In hetzelfde jaar richtte Giant, samen met de Nederlandse fietspionier Andries Gaastra van Koga-Miyata, een joint venture op genaamd ‘Giant Europe’. Giant maakte in 2012 wereldwijd maar liefst 4,7 miljoen fietsen. Het merk wordt gezien als ’s werelds grootste ‘fietsenmaker’. Giant heeft fabrieken in Taiwan en China, maar ook Nederland hoort thuis in het rijtje. Lelystad om precies te zijn.

Anekdote: Het Duitse ProTour-team, het T-Mobile team en de ploeg uit Spanje (O.N.C.E.) reden op de fietsen van Giant. De kleinere Taiwanese Giant Asia Racing ploeg maakten ook gebruik van deze fietsen. In 2009 leverde het merk fietsen aan de wielerploeg van de Rabobank. En in 2013 ook kleding. Onze eigen Marianne Vos, die maar doorgaat met het halen van een onvoorstelbare reeks aan overwinningen, rijdt in de ploeg Liv/Giant van de Rabobank uiteraard op een Giant.

Fietsen van Giant zijn bij Goossens Velp verkrijgbaar.

Lees meer

Onze webshop

Op dit moment hebben wij (nog) geen webshop. Wij verwelkomen jou graag in onze fietsspeciaalzaak aan de Nordlaan 32 in Velp voor een persoonlijk advies bij jouw aankoop, een gezellig praatje over onze gedeelde fietspassie én een kop koffie (mét koekje)! In onze fietsenwinkel vind je een uitgebreid assortiment in een gemoedelijke setting met aandacht voor sfeer en overzicht.  Graag tot daar!

Team Goossens Velp