Entree winkel fietsspecialist
Buitenaanzicht winkel fietsspecialist
Fietsspecialist Goossens Velp showroom mountainbikes
Showroom damesfietsen fietsspecialist
Showroom stadsfietsen en elektrische fietsen fietsspecialist
fietsspecialist

Over Goossens Velp

Een stukje historie

Goossens Tweewielers Velp, voorheen ook wel Goossens Raceshop Velp genoemd, opende haar deuren op 8 mei 2007 aan de IJsselstraat te Velp. In gedachten is de zaak echter al veel eerder ontstaan. Richard Goossens, eigenaar, stond als kleine jongen al mee te helpen in de werkplaats van zijn opa, ambachtelijk fietsenmaker. Richard  heeft  zijn scholing en werkervaring  in de jaren erna gericht op zijn doel om zelf een fietsenspeciaalzaak op te starten. Onder andere door de fietstechnicus opleiding van de Koninklijke Gazelle in Dieren te volgen.  

 

De oorsprong

Eigenlijk reikt de oorsprong van Goossens Raceshops nog veel verder. In 1971 is wijlen Benny Goossens, oom van Richard, in Borculo gestart met de eerste Goossens fietsenwinkel, met een uiteindelijke specialisatie in racefietsen en mountainbikes. In principe is Goossens dus al meer dan 40 jaar een vertrouwd adres. In de jaren ‘80 is Henk Goossens, ook een oom van Richard, in Groenlo ook een eigen Goossens fietsenwinkel begonnen. Benny Goossens heeft zijn fietsenwinkel in Borculo op een gegeven moment overgedragen aan een voormalig werknemer, die nu nog eigenaar is en waarvoor Richard ook een aantal jaren werkzaam is geweest voordat hij in Velp zijn eigen onderneming startte. Alle Goossens winkels in Gelderland zijn op zichzelf staande ondernemingen maar hebben allen een goede service en betaalbare kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Locatie Nordlaan

Aangezien de locatie aan de IJsselstraat na een aantal jaren te klein werd, hebben Richard en Esther in 2012/2013 de zoektocht naar een groter winkelpand gestart. Deze werd uiteindelijk gevonden aan de Nordlaan 32 in Velp. Een al jaren leegstaand en behoorlijk verwaarloosd fabriekspand op voormalig Aldi terrein, ook wel de "rotte kies" van Velp genoemd. Een hele uitdaging maar na een periode van flinke verbouwingen mag het resultaat er begin 2014 wezen. Een ruime en moderne winkel, waar het uitgebreide assortiment beter tot haar recht komt, met een professioneel uitgevoerde open werkplaats. Tevens biedt deze locatie meer (gratis) parkeergelegenheid op eigen terrein. Onze deskundigheid, goede service en persoonlijke aandacht hebben wij uiteraard behouden!

Eind 2017, begin 2018 is een deel van de 1e verdieping bij de showroom betrokken en de winkelinrichting op de begane grond voor een groot deel aangepast. De presentatie van het uitgebreide assortiment van Goossens Velp is daardoor overzichtelijker en nog sfeervoller geworden!

Goossens Velp Nordlaan 32

 

Het karakter

Goossens Tweewielers Velp is een fietsenspeciaalzaak met een gemoedelijke sfeer, gericht op de sportieve fietser (racefiets, MTB, hybride fiets), maar ook elektrische en stadsfietsen behoren tot het assortiment. De eerste jaren waren alleen Richard en zijn partner Esther de vaste gezichten van de winkel, maar inmiddels maken ook Wouter, Dami, Dennis, Gina, Leonie en Merlijn deel uit van het team. Hier stellen zij zich aan jou voor.

 

Missie 

“Onze missie is om jou zonder zorgen en problemen van het fietsen te laten genieten. Betaalbare kwaliteit, persoonlijke aandacht, uitstekende service en deskundig advies zijn onze uitgangspunten. Wij denken graag met je mee en nemen de tijd voor je. Je bent geen nummer. Wij interesseren ons in jou en jouw wensen ten aanzien van jouw fiets. Graag tot ziens in onze winkel of op de fiets!”

 

Richard, Esther, Wouter, Dami, Dennis, Gina, Leonie en Merlijn