Entree winkel fietsspecialist
Buitenaanzicht winkel fietsspecialist
Fietsspecialist Goossens Velp showroom mountainbikes
Showroom damesfietsen fietsspecialist
Showroom stadsfietsen en elektrische fietsen fietsspecialist
fietsspecialist

Over Goossens Velp

Een stukje historie

Goossens Tweewielers Velp, ook wel Goossens Raceshop Velp genoemd, opende haar deuren op 8 mei 2007 aan de IJsselstraat te Velp. In gedachten is de zaak echter al veel eerder ontstaan. Richard Goossens, eigenaar, stond als kleine jongen al mee te helpen in de werkplaats van zijn opa, ambachtelijk fietsenmaker. Richard  heeft  zijn scholing en werkervaring  in de jaren erna gericht op zijn doel om zelf een fietsenspeciaalzaak op te starten. Onder andere door de fietstechnicus opleiding van de Koninklijke Gazelle in  Dieren te volgen.  

 

De oorsprong

Eigenlijk reikt de oorsprong van Goossens Raceshops nog veel verder. In 1971 is wijlen Benny Goossens,  oom van Richard, in Borculo gestart met de eerste Goossens fietsenwinkel , met een uiteindelijke specialisatie in racefietsen en mountainbikes. In principe is Goossens dus al meer dan 40 jaar een vertrouwd adres.  In de jaren ‘80 is Henk Goossens, ook een oom van Richard, in Groenlo de tweede Goossens fietsenwinkel begonnen.  Inmiddels zijn er in Gelderland 3 Goossens winkels, elk zelfstandig en toch samenwerkend op het gebied van inkoop en marketing. Op deze wijze kan Goossens Velp jou de optimale prijs-kwaliteitverhouding garanderen.

Nieuwe locatie Nordlaan

Aangezien de locatie aan de IJsselstraat na een aantal jaren te klein werd, hebben Richard en Esther de zoektocht naar een groter winkelpand gestart. Deze werd uiteindelijk gevonden aan de Nordlaan 32 in Velp. Een al jaren leegstaand en behoorlijk verwaarloosd fabriekspand op voormalig Aldi terrein, ook wel de "rotte kies" van Velp genoemd. Een hele uitdaging maar na een periode van flinke verbouwingen mag het resultaat er wezen. Een ruime en moderne winkel, waar het uitgebreide assortiment beter tot haar recht komt, met een professioneel uitgevoerde open werkplaats. Tevens biedt de nieuwe locatie meer (gratis) parkeergelegenheid op eigen terrein. Onze deskundigheid, goede service en persoonlijke aandacht hebben wij uiteraard behouden!

Goossens Velp Nordlaan 32

 

Het karakter

Goossens Tweewielers Velp is een fietsenspeciaalzaak met een gemoedelijke sfeer, gericht op de sportieve fietser (racefiets, MTB, hybride fiets), maar ook elektrische en stadsfietsen behoren tot het assortiment. De eerste jaren waren alleen Richard en zijn partner Esther de vaste gezichten van de winkel, maar inmiddels maken ook Niels, Wouter, Thomas, Redmar, Dami en Dennis deel uit van het team.

 

Missie 

“Onze missie is om jou zonder zorgen en problemen van het fietsen te laten genieten. Betaalbare kwaliteit, persoonlijke aandacht, uitstekende service en deskundig advies zijn onze uitgangspunten. Wij denken graag met je mee en nemen de tijd voor je. Je bent geen nummer. Wij interesseren ons in jou en jouw wensen ten aanzien van jouw fiets. Graag tot ziens in onze winkel of op de fiets!”

 

Richard, Esther, Niels, Wouter, Thomas, Redmar, Dami en Dennis